Mirko CroCop Filipović o Sjeničaku Esadu Gariboviću: Vrhunski karatista, redovno sam dobijao batine od njega

0
1341
blank
Foto: Facebook/Mirko CroCop Filipovic

Bivši hrvatski kikbokser Mirko Filipović, poznatiji kao CroCop, objavio je na svom Facebook nalogu zajedničku fotografiju sa sjeničkim karatistom Esadom Garibovićem.

Mirko Filipović je ostao upamćen po sjajnoj borbi nogama, pogotovo svom lijevom haj kiku kojim je često nokautirao suparnike. Smatra se jednim od najboljih kikboksera i MMA boraca svih vremena.

Filipović je uz fotografiju, za koju navodi da je nastala nastala 2002. ili 2003. godine, napisao i prigodan tekst podsjećanja na svog, kako kaže, velikog prijatelja Garibovića, koji prenosimo u cjelini:

“Uz mene je moj dragi prijatelj Esad Garibović, naš legendarni karatista uz kojeg sam radio prve korake u borilačkom sportu. Upoznao sam ga krajem 1991 kada sam se kao gimnazijalac 3 razreda upisao u karate klub ‘Varaždin’.

Treći razred sam išao u Varaždin jer radi rata gimnazija u Vinkovcima nije radila te je dio učenika a među njima i ja bio pozvan da treći razred pohađa u Varaždinu. Prva dva razreda i četvrti sam završio u Vinkovcima. Ipak školovanje u Varaždinu pamtim kao najljepsi dio života proveden u školi. Odmah sam se upisao u karate klub jer kickboxinga za kojim sam bio lud nije bilo. Bio je izbor karate ili box.

blank
Foto: Facebook/ Miroslav CroCop Filipovic

U klubu su me lijepo prihvatili te sam se ja već nakon par dana odvojio uz jednu grupu starih prekaljenih karatista u kojoj su bili moj prvi trener Goran Cerovečki i Esad Garibović. Goran mi je pokazivao tehnike i rad na vreći i makivari a sa Esadom sam na kraju treninga radio sparing. Radili smo pravi kickboxing sparing sa boxačkim rukavicama i štitnicima za noge.

Esad je bio vrhunski karatista i teškaš i dobijao sam redovito batine ali nisam odustajao. I kroz taj sparing sa njim sam puno naučio. Naši zajednički treninzi su prestali mojim završetkom školske godine, ali sam do dan danas ostao u kontaktu sa Esadom i smatram ga svojim velikim prijateljem i nikada neću zaboraviti dane provedene sa njim i Goranom Cerovečkim i kako su me oni a i ostali iz kluba ljudski i toplo prihvatili”, napisao je Filipović.

Izvor: Sandzacke.rs