Sinančeviću zlato, Kolašincu srebro: Veliki uspjeh Sandžaklija na Mediteranskim igrama

0
1275
blank
Foto: OKS

Reprezentativac Srbije Armin Sinančević osvojio je zlatnu, a Asmir Kolašinac srebrnu medalju u bacanju kugle, na Mediteranskim igrama u Alžiru.

Sinančević je u prvom pokušaju pokazao da je najozbiljniji kandidat za zlatnu medalju. Kugla je nakon prvog izbačaja završila na udaljenosti od 20,56 metara, čime je, nakon više od 20 godina, oboren dosadašnji rekord Mediteranskih igara.

Novi rekord Mediteranskih igara postavio je bacač kugle iz Sandžaka, Prijepolja Armin Sinančević sa hicem 21,29 metara, što je bilo dovoljno za rušenje dosadašnjeg rekorda igara.

blank
Foto: OKS

Asmir Kolašinac iz Sjenice je iz serije u seriju povećavao dužinu izbačaja, pa je tako u prvoj seriji bacio 19,00 metara.

U svakoj narednoj seriji je bio sve bolji i u četvrtoj seriji bacio je kuglu do dužine 20,37 metara, koja mu je donijela srebro.

“Zadovoljan sam plasmanom. Rezultatski je moglo bolje, ali postojali su neki propusti od strane organizatora koji su se odrazili na moj nastup. Ovo je takmičenje gdje je važno osvojiti medalju, ja sam osvojio srebro i na kraju sam ipak srećan“, rekao je Kolašinac.

Izvor: Radiostoplus.com