Svečano otvorene 32. Olimpijske igre u Tokiju, u timu Srbije dvojica sportista iz Sandžaka

0
481
blank
Foto: Olimpijski komitet Srbije

Svečanom ceremonijom održanom na Olimpijskom stadionu, otvorene su 32. ljetne Olimpijske igre u Tokiju. Ceremonija se sastojala od brojnih događaja, uključujući umjetnički program, paradu sportista, paljenje olimpijskog plamena i simboličnog puštanje golubova mira.

Srbija će imati 86 sportista iz 16 različitih disciplina, a Sandžak će predstavljati dva bacača kugle, Armin Sinančević i Asmir Kolašinac , koji će nastupati 3. avgusta, dok je finale u bacanju kugle najavljeno 5. avgusta.

Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da budu održane prošlog ljeta, ali su odložene na godinu dana zbog pandemije korona virusa.

Ceremonija otvaranja počela je u 13 sati i trajala je tri sata, a organizovana i održana je u vanrednim okolnostima, uz prisustvo manje od 1.000 gledalaca zbog pandemije korona virusa.

blank
Foto: EPA-EFE

Čast da zapali olimpijski plamen pripala je japanskoj teniserki Naomi Osaki, a japanski car Naruhito proglasio je igre otvorenim.

Igre u Tokiju se održavaju od 23. jula do 8. augusta, ali su neki od prvih sportskih događaja već počeli. U Tokiju će biti održane i Paraolimpijske igre i to u periodu između 24. augusta i 5. septembra.