Zbog divljanja u saobraćaju uhapšen Hasbula Magomedov (VIDEO)

0
583
blank
Foto: Twitter

Ambasador UFC-a i veliki prijatelj bivšeg prvaka Habiba Nurmagomedova Hasbula Magomedov (20) uhapšen je u rodnom Dagestanu zbog kršenja saobraćajnih pravila, piše Marca.

Naime, mladi Rus je s grupom prijatelja napravio višestruke prekršaje u vožnji tokom proslave vjenčanja, a navodno su blokirali glavnu cestu kako bi kupili krofne.

“Neće se ponoviti. Ljudi, izvinjavam se. Morali smo odgovarati u policiji, a ja nisam bio za volanom”, izjavio je Hasbula.

S druge strane, Ministarstvo unutrašnjih poslova u Dagestanu osudilo je zabavu slavnog Hasbule i njegovih prijatelja.


“Neobuzdana svadbena zabava u Dagestanu poznata je mnogima i daleko van granica republike. U nedostatku drugih načina zabava, takva primitivna opcija i dalje je iznimno popularna. Blokiranje saobraćajnice ostalim učesnicima u saobraćaju, paljenje guma, međusobno lupanje automobila i mnoge druge stvari koje, zapravo, nemaju nikakve veze sa slavljem.

Svi učesnici ‘svadbenih emocija’, kako se sami nazivaju, privedeni su u policiju, a u odnosu na njih uposlenici Državnog saobraćajnog inspektorata Ministarstva unutrašnjih poslova Dagestana sastavili su upravne protokole za sve prekršaje”, stoji u izjavi MUP-a.

Podsjetimo, Hasbula ima skoro 9 miliona pratitelja na Instagramu, a najbolji je prijatelj s penzionisanim i neporaženim Habibom.