Aleksandar Damjanović: Reise izvinite

0
557
blank
Foto: Screenshot/Privatna arhiva

Uvaženi Reise Fejziću, dragi prijatelju, umjesto da Vam čestitam izgradnju nekog novog vjerskog objekta koji je nastao uz pomoć države, ja Vam se iz ljudskog ośećaja izvinjavam zbog neprijatnosti koje Vaš narod doživljava.

Piše: Aleksandar Damjanović | Aktuelno.me

Izvinite što se Vi lično kao i svi muslimani i Bošnjaci u svojoj državnoj kući osjećate potišteno.

Izvinite što državne institucije šute zbog poruka mržnje i šovinizma koje se upućuju vašem narodu.

Izvinite što je predstavnik Crne Gore u UN bio neogovoran i nije glasao za osudu spaljivanja Kur'ana.

Izvinite zbog sramne kolumne kvazi intelektualca i najvećeg izvora zla u našoj državi Željka Ivanovića.

Moje izvinite Vam neće promijeniti gorčinu koju ośećate zbog uvreda koje doživljava Vaš narod, ali znajte da u meni lično i svim Crnogorcima imate prijatelje na koje možete uvijek računati.

Imao sam priliku da na ovu temu razgovaram više puta sa rahmetli Rafetom Husovićem koji je popio dosta gorkih pilula, kada je počeo da radi na stvaranju građanske Crne Gore.

On je tada vjerovao u bolje dane, koji nažalist ni do današnjeg dana nisu došli, a pitanje je uskoro i da li će doći.

Nažalost ni iskorak da musliman bude predsjednik Vlade Crne Gore nije doprinio da se strasti smire i da se stane sa uvredama Vašeg naroda.

Iskreno se nadam da će vremena koja su pred nama donijeti bolja dane u kojima ćemo zajedno u ljubavi i slozi proslavljati Božić, Vaskrs, Bajram i Ramazan.

Ljudski je praštati, pa zato zajedno oprostimo svima koji šire mržnju prema bilo kome, vjerujmo u pobjedu ljubavi i građanske Crne Gore.