“Butik stranka” i “Lutkarsko pozorište”

0
269
blank

Od osnivanja sam članica Sandžačke demokratske partije, u dva mandata odbornica u Skpuštini Grada Novog Pazara. Sandžačka demokratska partija uvijek je bila svjetla tačka na političkoj sceni u Sandžaku. Baklja u mraku užasa, prostakluka, halapljivosti i iritirajućeg politikanstva koje je dolazilo, prvo od SDA Sandžaka, potom i od SPP-a.

Piše: Banina Muderizović

Na uvrede i napade obično smo šutjeli, jer smo uvijek pokušavali da amortizujemo stanje, ne stvaramo tenzije i podjele, jer to nikom, pogotovo nama u Novom Pazaru ne odgovara i ne donosi dobro.

Jučer je još jedna lutkarska predstava izvedena u produkciji odbornika nove koalicije, nekada ljutih neprijatelja i mrzitelja, SDA Sandžaka i SPP-a.

SDA Sandžaka bila je na vlasti u Novom Pazaru, ni jedan centimetar, metar je ozbiljna mjera, rječnog korita nije ukoritila. Betonirali su Jaz, napravili pješačku stazu, dok su narodu tada govorili kako će penzioneri iz Švicarske doći da odmaraju u Novi Pazar, a građani koji imaju kuće uz Jaz će rušiti dnevne sobe i praviti prodavnice sa suvenirima.

SPP se pretvorila u “butik stranku“ čijem tzv. lideru je važno da u lakovanim cipelama, u odjelu, naravno sa obezbjeđenjem i kišobranom, bajagi puni džakove pijeska, jer brine za građane. Ta jeftina maskarada ne prolazi kod našeg naroda.

U Tutinu poplave, zgrade iznad rječnih korita, strada dijete. Šutite! U Sjenici poplave, pola kuća u gradu potopljeno, predsjednik opštine uzurpira rječni tok. Šutite! U više od deset gradova poplave. Šutite!

Naš narod dobro zna da cijeni iskrene postupke političara. I kada pogriješimo, mi se od naroda ne krijemo, već u narod idemo. To je politika SDP-a.

Razumijem vašu decenijsku želju da se domognete vlasti, ali ne ide to tako, dragi moji odbornici i odbornice.

Vidimo se na Skupštini!

Autorka je odbornica Sandžačke demokratske partije u Skpuštini Grada Novog Pazara.

Izvor: Sandzacke.rs