EKONOM BNV TIMA ELVIR EMINBEGOVIĆ: Igrali smo bez emocija u Priboju

0
148
blank

Koliko jučer Elvir Eminbegović čitao je saopćenje SDP-a kako su u ovoj stranci nezadovoljni aktuelnom ekipom i radom u Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Međutim, Eminbegović je u međuvremenu sa klupe za rezervne igrače, a po izboru selektora BNV reprezentacije, uskočio u igru, pa smo jučer umjesto odgovora javnosti zašto je delegacija Vijeća samo usputno boravila u Priboju na proputovanju za Sarajevo, od njega dobili lekciju iz sportske strategije.

“Uvijek je lakše gledati utakmicu sa tribina nego biti na terenu, igrati je. Na tribini možeš izgubiti nerve ali i relaksirati se, možeš se oduševiti ali i razočarati, možeš psovati ali i zapjevati, komentarisati ono u šta se ne razumiješ do mile volje iako te niko ne sluša ali i reći nešto pametno iako te takođe niko ne sluša… svaku pozitivnu ali i negativnu emociju iz sveg glasa ispoljiti a nakon utakmice bez ikakve odgovornosti za ispoljenu emociju otići kući, prespavati, sjećati se utakmice još par dana i zaboraviti je”, poručio je ekonom Eminbegović na svom Facebook nalogu.

Dakle, Eminbegović poručuje da su igrači BNV tima jučer u Priboju odigrali igru “bez emocija”. Kao pravi profesionalci. Debelo plaćeni.

“Na terenu je potpuno drugačije, teren ne trpi emociju jer ona utiče na koncentraciju, bez koncentracije ne možeš kvalitetno odraditi zadatak, ne smiješ biti neodgovoran jer kao timski igrač moraš pokriti i eventualnu grešku saigrača, možeš biti tučen a možeš i tući, dati odlučujući gol, asistirati, postati heroj ali i promašiti šansu, skriviti penal, dati autogol i postati omražena osoba. Odgovornost i racio su na terenu, neodgovornost i emocija na tribini. Emotivna neuravnoteženost najblažeg oblika je frustracija”, istakao je Eminbegović.

Elem, pred gostovanje na sarajevskom fudbalskom terenu, ekipa BNV je nakratko boravila na pripremama u Priboju. Da je ovo istina, vidjećemo već danas. Znaju navijači iz Sandžaka dobro da Eminbegović i cijela ta selekcija nemaju emocije spram Priboja i tamošnjih Bošnjaka. Znamo i da nam to nije kroz fudbalski riječnik poručio.

Valjda je to ključna razlika između Eminbegovića i nas. Mi imamo emociju spram Bošnjaka, a posebno onih ugroženih i napadnutih. I te emocije su kod nas besplatne. Dok se Eminbegovićevu hladnokrvnost dobro plaća. Pojedu on i ekipa Bošnjacima svake godine 550.000€, a za mandat i preko 2 miliona i 200.000€.

Toliko vas Bošnjaci košta njihova igra bez emocija na proputovanju za Sarajevo iliti Prištinu. Zavisi.

Izvor: Sandzacke.rs