Kad se nađeš licem u lice sa novinarem i sagovornicima koji ti ne hatarišu

0
1455
blank

Lahko je biti elokventan i pametovati sa novinarima na televizijama koje su sa tobom u prijateljskim odnosima, kad novinar unaprijed dobije instrukcije da te tetoši sa pitanjima i kada ti da dovoljno vremena da razglabaš.

Piše: Aladin Paučinac

Sasvim druga stvar je kad se nađeš licem u lice sa novinarem i sagovornicima koje zabole za tebe i koji ti ne hatarišu. Pa tu čovjek može lijepo da vidi koliko si posrnuo u svakom pogledu tokom svih ovih godina.

Ni traga od onog Muamera koji je dersio u Arap džamiji. Da nisi vođa jednog dijela ovog napaćenog naroda bilo bi čak i zabavno gledati kako te u ovom političkom talk showu rešetaju. Kako te razotkrivaju kao glavicu luka, list po list. Kako se preznojavaš braneći neodbranjivo.

Optužili su te za nepotizam i klijentelizam, i u pravu su. Cijela ova čaršija je svjedok tome. Ti si digao ruke od sopstvenog naroda ha si ušao u politiku, a nikad nisi izašao iz Islamske zajednice. Ti si kao one žene kad zimi otvore vrata pa nikad da se rastanu i da se vrata zatvore da se kuća ne hladi. Ni tamo ni ovamo si.

Svoj politički uspjeh mjeriš samo kroz jačanje SPP-a. Tu osobinu dijeliš sa Suljom i Rasimom. Nadali smo se da si kvalitativna promjena u odnosu na njih, ali nisi. Tvoje pristalice to ne vide, ali doći će dan kada će progledati. Ali taj dan neće donijeti ništa dobro ovom narodu. Zašto? Zato što si mnogima posljednja nada. Nakahrili su ih Suljo i Rasim pa se nadaju da će ih ogrijati sunce od tebe, a neće.

Kad te provale zapašće u političku apatiju. Reći će da politika i demokratija nisu za Bošnjaka. Da one u njemu bude ono najgore. Bežaće od politike kao što su nekad naši preci bežali od škole iz straha da im se deca ne “povlaše”. Pa i dan danas kao narod keljamo zbog toga.

Ti one koji nisu u SPP-u ne da ne vidiš kao svoj narod, ti ih uopšte ne vidiš kao ljude. U tom smislu za tebe se može kazati da si politički tekfirdžija i da si “one druge” protekfirio. To onda daje racionalno objašnjenje za tvoje iracionalne koalicije i partnerstva sa din dušmanima ovog naroda. I sa jedne i sa druge strane granice koja polovi Sandžak.

Samo nek je tebi i tvojima dobro, a sa ovim drugima tvoji koalicioni partneri mogu da rade šta hoće.

Izvor: Sandzacke.rs