PRAVO LICE: St. Protić o srpskom planu cijepanja Bosne (VIDEO)

0
3007
blank
Screenshot

Piše: Nihad Aličković

Dragi Bošnjaci, ovo je Milan St. Protić, čiji je nedavni video s pričom o Srebrenici i Mladiću oduševio mnoge dok se ustvari iza cijelog vida krila samo demagogija i šuplja priča jednog SANU ideologa koji ne može nikako voljeti više Bosnu od Srbije niti Bošnjake više od Srba niti će ikada priznati otvoreno agresiju izvršenu od strane Srbije na RBiH.

U ovom dijelu videa možete da čujete kako Milan Protić opet govori ono što svi znamo a to je da je Kosovo zaboravljena priča za Srbiju i da Srbi i Srbija trebaju tako da se ponašaju. Kosovo je završena priča, Kosovo je zasebna država, na Kosovu se nikada neće izgraditi tzv. Republika Srpska i to Srbi treba da shvate. Sve ovo mi znamo pa znaju i Srbi samo ne smiju reći na glas… međutim!

Ono što Protić insistira kod srbijanske politike, to je prostor tzv. Republike Srpske za koju smatra da na nju Srbija ima pravo po principu osamostaljenja Kosova. Da, Protić savjetuje političke lidere Srbije da prostor na kojem žive Srbi u BiH, nema ovisnost o Bosni i Hercegovini i da se tome Srbija treba posvetiti i da srpski narod ima pravo koje je imao narod Kosova.

Ovo je samo još jedan dokaz njegovih želja i njegove iskrenosti o kojoj su mngi mislili da je ona objaktivna, realna, dobronamjerna, fina, čedna, lijepa i mirisna… NE, upravo to nije, nego je prljava, opasna, namazana i obojena svim mogućim ratničkim bojama koje se možda ne vide ali se ipak osjete u vazduhu… Da, za Protića je Ratko Mladić baba, ali sada kada je star i kada je presuđen, a da je kojim slučajem vani ili Arkan živ, ne bi on ni mislio o njima a kamoli pričao i karikirao!

Zato prestanite da veličate najobičnije četnike koji veličaju četničke vojvode, koji žele samostalnost tzv. RS, koji ne priznaju genocid, koji žele sa par pritvorenih i osuđenih Srba oprati ruke svim Srbima i cijeloj Srbiji.

Prestanite da isčekujete nekog Srbina koji će reći ono što vi želite da čujete. Katarza jednog naroda se ne očituje u jednom čovjeku već u gotovo cijelom narodu i njegovim predstavnicima, a mi redovno iz Sebije dobivamo prijetnje po teritorijalni integritet BiH i napad na njen suverenitet. Prestanite da čekate da vam oni koji su kreatori srpske ideologije čiji studenti danas upravljaju Srbijom, kažu: “izvinite Bošnjaci, mi volimo BiH, žao nam je zbog genocida nad Bošnjacima”. Prestanite da čekate takve izjave, a ako se ikada dese svi ćemo ih čuti!