Vrijeme je da se naši problemi rješavaju, ne za političke igre!

0
299
blank
Foto: Asmir Hot/Facebook

Vjerujem da većinu nas ne brine previše to ko će biti predsjednik opštine Tutin ili na čelu određene institucije. Ono što je za nas bitno jeste da se naši problemi rješavaju, a njih je sve više i više.

Piše: Nedžad Čalaković

Gledajući oko sebe, primećujem da imamo brojne izazove koji nas tište. Imamo previše pasa lutalica koji lutaju našim ulicama, snabdijevanje vodom je loše, infrastruktura je u lošem stanju, nezaposlenost raste, a mladi sve više odlaze u inostranstvo u potrazi za boljim životom. Naša opština je prezadužena, a podjele u našoj zajednici postaju sve izraženije. Saobraćajne gužve su svakodnevica, a povezanost ulica i puteva u gradu je nedovoljna.

Pitam se kako je moguće da se godinama gradi samo jedna sportska dvorana, dok drugi gradovi napreduju i stiču moderne sportske objekte. Takođe, trg koji je “rekonstruisan” prije nekoliko godina, pa prošle godine ponovo, izgleda kao da je pretrpeo bombaški napad, iako je za njegovu izgradnju potrošen ogroman novac. Ne mogu da zaobiđem ni činjenicu da je opštinska imovina prodata za smiješnu sumu novca ili bolje rečeno poklonjena lokalnim tajkunima.

U današnjem društvu, suočavamo se s duboko ukorijenjenim problemom – nedostatkom integriteta među rukovodiocima i lokalnim političarima. Umjesto da svoju vlast koriste za rješavanje problema građana, oni je koriste kako bi sebi stvorili bogatstvo. Ovo nepošteno ponašanje ne samo da izaziva gubitak povjerenja građana u politički sistem, već i dalje produbljuje jaz između vlasti i onih kojima bi trebali služiti.

Dragi sugrađani, vrijeme je da preispitamo prioritete naših političkih lidera. Želimo da naši izabrani predstavnici fokusiraju svoje napore na rješavanje naših stvarnih problema. Nećemo više biti pasivni posmatrači političkih igara koje nas ne dotiču. Želimo konkretne akcije, rezultate i poboljšanja koja će nas sve koristiti.

Pozivam vas da se udružimo kao zajednica i tražimo odgovore od naših političkih lidera. Dajmo im do znanja da su na vlasti zbog nas, građana, i da je njihova dužnost da služe interesima svih nas. Nećemo više tolerisati neodgovornost, korupciju i nemar.

Naša opština ima ogroman potencijal, ali da bismo ga ostvarili, moramo zahtjevati promjene. Hajde da se udružimo i zajedno stremimo ka boljoj budućnosti. Vrijeme je da se naši problemi rješavaju, jer zaslužujemo bolje!

Izvor: Sandzacke.rs

(Stavovi autora izraženi u tekstu ne odražavaju nužno uređivačku politiku portala Sandzacke.rs)