Zaboravimo interese i kalkulacije naših političkih lidera: Izađimo na referendum i zaokružimo NE

0
747
blank

Sve što pišem i što ću pisati u narednim redovima pišem kao Bošnjak, jer to i jesam. Pisaću istinu, ni manje ni više. Istina uvijek nekome zasmeta. Međutim, koga svrbi nek se češe. Samim tim što ovo pišem, to ne isključuje moj građanski aktivizam i građansku orijentaciju.

Piše: Aladin Paučinac

Kažu da je 50.000 sandžačkih Bošnjaka glasalo za Vučića na zadnjim izborima. Poklonili smo dakle povjerenje čovjeku koji svo vrijeme otkad je došao na vlast sistematski ruši regionalni mir i poredak. To čini uz što otvorenu, što prikrivenu pomoć određenih faktora u međunarodnoj zajednici.

Primarna misija mu je prekrajanje državnih granica i tu mu se posebno na nišanu našla BiH. Ni drugi nisu van opasnosti od njega. Čovjek koji je, dok su trajale egzekucije u i oko Srebrenice, urlikao sa skupštinske govornice da se za svakog mrtvog Srbina ubije 100 muslimana. Čovjek koji je bio ministar informisanja kada su mediji drakonski kažnjavani a novinari ubijani. Za vrijeme te Vlade Kosovo i cijela SRJ su planuli.

Prvo su Albanci na silu isterivani iz domova, pljačkani, ubijani, vožene hladnjače sa leševima do masovnih grobnica, itd… Pa onda kad su kapitulirali u Kumanovu krenuo je egzodus kosovskih Srba. Kako su rješavali kosovsko pitanje tako su ga i riješili. Riješili su ga tako da Srbija nema nikakve vlasti na njemu i da su sada tamo Srbi građani drugog reda.

Zbog svega što je radio i što planira da radi taj čovjek ne zavređuje naš glas ma o čemu se radilo. Sad da kaže da će pragove da nam pozlati i da ćemo zlatnim kašikama da jedemo on ne zaslužuje naš glas. On već kuva i diže temperaturu. Nemojte sumnjati da on nije odgovoran za provokacije od Prijedora do Pazara.

On ako i direktno ne daje naloge za sve provokacije on podgreva velikosrpsku šovinističku histeriju koja stoji iza svega ovoga. Kao i o hićaji o mravu koji nosio kap da ugasi vatru u koju je bio bačen Ibrahim a.s. mi se moramo poneti. Mrav sa tom kapi nije mogao da ugasi vatru, ali je hteo da pokaže na kojoj je strani.

Izađimo na predstojeći referendum i zaokružimo NE.

Neka taj korak bude početak njegovog političkog kraja. Zaokruživanje listića je demokratska, civilizovana tekovina. Zaokruživanje je omogućilo da se vlast smjenjuje bez krvi i da se glas naroda čuje i da on bude obavezujući za vlast.

Pustimo se mi kalkulacija naših političkih lidera. Jer to su njihove kalkulacije, interesi i talovi a ne naši. Na njih se ne možemo osloniti, jer ako zagusti oni će se snaći, a nas će ostaviti na nečare. Otići će da žive u nekretninama koje imaju u inostranstvu i da krckaju novac sa tajnih računa u inostranstvu.

Njima ako Vučić odgovara neka ga vode kući. Nama ne odgovara i nemoj da nas pozivaju da glasamo za njega i za stvari koje su njemu bitne. Dakle, ako zagusti nemojte posle da vas bude sramota kad budete tražili tuđu pomoć protiv onoga za koga ste glasali. Jer svako će vam sa punim pravom reći pa što ste glasali za onog ko vas tlači?!

Kako to da ste glasali za njega kad vam je njegova politička prošlost bila poznata?! Kad ste znali u kojoj stranci politički prohodao i u čijem društvu je bio. Jer ne kaže naš narod bez razloga sa kim si onakav si. Kad vidite očigledno da laže o vama s vremena na vreme. I vi mu nakon svega toga poklanjate poverenje?! Zar zaboravljate da je Muhamed a.s. rekao: “Muhmin ne sme dozvoliti da bude ujeden dva puta iz iste rupe.”?!

Ako ste braćo sandžački Bošnjaci, muslimani kakvi tvrdite da jeste, onda ćete znati šta da radite kad izađete na referendum. Zaokružićete NE jer ovaj čovjek ne zaslužuje naše poverenje zbog njegove prošlosti i sadašnjosti. Ako mu omogućimo da on u ovoj zemlji ima bilo kakvu političku budućnost i funkciju ni mi, ni naša djeca ni unuci u ovoj zemlji nećemo imati budućnost. Ako mislite da se šalim, vjerujte mi on se ne šali…

Izvor: Sandzacke.rs