ŠEŠELJ UDARIO NA ČEDU ZBOG ODBRANE BiH: Veliki izdajnik srpskog naroda priziva NATO u RS

0
921
blank

Ratni zločinac i predsjednik SRS-a Vojislav Šešelj žestoko je kritokovao izjavu savjetnika člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića Čedomira Jovanovića u kojoj Jovanović poziva NATO da “štiti Bosnu”.

“Ako je Bosna krenula u NATO, onda taj NATO mora biti spreman u svakom trenutku tu Bosnu da štiti”, rekao je Jovanović za OBN TV.

Vojislav Šešelj kaže da su rezultati kada NATO “štiti druge zemlje” zapravo uništavanje na sve moguće načine i objašnjava da bi to značilo samo novo krvoproliće koje ništa dobro ne bi donijelo Srbima, Bošnjacima i Hrvatima.

“Kao veliki izdajnik srpskog naroda, Čedomir Jovanović priziva NATO intervenciju, a sam se stavio u službu nekoga ko radi protiv sopstvenog naroda. Stavio se u Komšićevu službu. Željko Komšić glumi da je predstavnik Hrvata, a zapravo su ga izabrali muslimani u Predsjedništvo BiH. To je moralno apsolutno neodrživa pozicija. Čedomir Jovanović je Komšićev plaćenik, a i ranije je bio plaćenik”, rekao je Šešelj.

Ratni zločinac Šešelj podsjeća “da je NATO do sada svoje mišiće pokazivao samo na Srbima u RS-u i 1999. godine kada je napadao Saveznu republiku Jugoslaviju”.

“Tek poslije je došla intervencija u Afganistanu gdje je NATO dobio po nosu. Vidjeli smo kako je izgledala ta bježanija, a svoje kvislinge NATO je uglavnom ostavio na cjedilu, da vise sa avionskih krila i da padaju u ambis. Desit će se to i u Srbiji. Desit će se to na Kosovu i Metohiji. Već vidim kako će ovi srpski izdajnici iz Beograda da se okupljaju na travnjaku američke ambasade i kače se na helikoptere”, rekao je Šešelj.

Šešelj kaže da se Jovanović stavio u antihrvatsku službu u BiH i da je pristao da učestvuje u sprečavanju Hrvata da imaju svog predstavnika u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, iako im je to pravo zagarantovano Daytonskim sporazumom.

Šešelj je također, prokomentarisao izjavu Jovanovića da je obilježavanje neustavnog Dana RS-a provokacija.

“Sve što je srpsko za njega je ‘provokacija’, jer Srbi bi, kako on zamišlja, trebalo da nestanu sa ove planete”, izjavio je lider radikala.