Tuča na biračkom mjestu u Novom Pazaru, reagovala i policija

0
739
blank
Foto: Facebook/Aladin Paučinac

Predsjednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević saopćio je da je svih 8.267 biračkih mjesta u Srbiji otvoreno na vrijeme, osim u OŠ “Bratstvo” u Novom Pazaru, gdje je došlo do tuče među članovima biračkog odbora.

Naveo je da jedino biračko mjesto koje nije otvoreno na vrijeme broj 77 u Novom Pazaru.

Na ovom biračkom mjestu je došlo do svađe između članova biračkog odbora iz rivalskih partija zbog relamnih panoa koji se nalaze na banderama duž ulice u kojoj se nalazi škola. Došlo je i do fizičkog sukoba pa je intervenisala i policija, nakon čega su reklamni panoi prekriveni crnim folijama, a glasanje je nastavljeno.

Kako je objasnio, glasanje će se odvijati bez prekida tokom čitavog dana, a zatvaranje biračkih mjesta predviđeno je u 20 časova, nakon čega će birački odbori pristupiti rezultatima glasanja.

Nakon sukoba, prema riječima ljudi koji su se našli u blizini biračkog mjesta, odmah se okupio veliki broj pristalica nakon čega je brzo intervenisala policija i omogoćila da se obo biračko mjesto otvori, javlja Nova.rs.

U birački spisak za ove izbore u Novom Pazaru upisano je 87 798 glasača, raspoređenih na 99 biračkih mjesta, a za glasanje u inostanstvu prijavio se 1.441 građanin.

U Tutinu je u birački spisak upisano 30 275 glasača, plus oko 1.000 prijavljenih u inostranstvu, a glasa se na 61 glasačkom mjestu.

U Sjenici pravo glasa ima 26.356 građana koji će glasati na 68 biračkih mjesta, i još oko 700 prijavljenih za glasanje u inostrastvu.

U Ribariću je otvoreno još 10 biračkih mjesta za glasače sa Kosova, za koje nije nadležna izborna komisija iz Tutina.