Usame Zukorlić na ukopu rahmetli muftije: Kakav je vodio život, takva je bila i smrt, uz osmijeh

0
600
blank
Foto: Facebook

Bivši predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i sandžački muftija Muamer Zukorlić ukopan je danas, nakon obavljene obdukcije, u haremu Altun alem džamije u Novom Pazaru.

Nakon informacija o potencijalnom trovanju Muamera Zukorlića izvršena je ekshumacija tijela muftije, a nakon toga i obdukcija. Nakon toga je izvršen ponovni ukop u haremu Altun alem džamije.

Ukopu u haremu Altun alem džamije prisustvovali su članovi porodice, imami i vjernici koji su izučili dove (uputili molitve).

Njegov sin Usame Zukorlić poručio je nakon ukopa da su “još jednom ispratili vođu”, kao i da su “njegovom smrću ostali jetimi (siročići)”.

blank
Foto: Facebook

“Velikanu našeg naroda pridružio si se velikanima naše historije. Iako znamo da je želja nas i naše porodice da bude ukopan u našem selu, želja našeg naroda je ispred naše želje. Ne znamo šta je uzrok smrti našeg muftije, ali znamo da je svojim životom on šehid. Braćo i sestre kako danas budemo ponijeli bajrak muftije od toga ovisi da li ćemo vrtoglavo dići ili ćemo strmoglavo propasti. Znaj da tvojih 30 jetima neće odustati od tvog puta, a vjerujte da ih ima i više”, rekao je Usame Zukorlić.

Kazao je da je život koji je vodio rahmetli muftija bio poseban.

“Kakav je vodio život, takva je bila i smrt. Sa osmijehom nas je ispratio”, dodao je Zukorlić.