Završni skup SPP u Tutinu: “Radovala se banda kada je Muftija preselio, nećemo ih žaliti kada odu”

0
528
blank
Foto: SPP

Sa centralnog predizbornog skupa liste “Jedinstveno za slobodno Vijeće – SPP – dr. Misala Pramenković”, koji je održan večeras u pješačkoj zoni u Tutinu, poslata je jedinstvena poruka – došlo je vrijeme za promjene na čelu Vijeća.

Prisutnima se na samom početku obratila kandidatkinja za vijećnicu Sajma Sijarić – Dazdarević. Iz Tutina, navodi, kreće revolucija slobode.

“Ovo je mjesto odakle revolucija počinje. Kažu da je pola pobjede kada se izađe na bojno polje, a pola kad se suočite sa neprijateljem. Sada bi ih pitala – šta je bilo? Gdje su te blokade i kordoni beskičmenjaka? Kada jedan Muftijin vojnik prođe, sve barikade padaju. Izbori za BNV nikada, mislim, nisu bili lakši. Želimo projekte, a ne fiktivne ideje i zato braćo i sestre 13. novembra zaokružite broj 2 i sa ovog mjesta neka krene sabah slobode”, kazala je Sajma Sijarić.

blank
Foto: SPP

Kandidat za vijećnika Ljutvija Balkan obratio se skupu kao predstavnik sandžačke dijaspore.

“Pobjeda se vidi i miriše sa svih strana, ja zaista ne znam šta oni više čekaju? Vi znate da smo mi Muftijini vojnici i kao što je rekao naš rahmetli Muftija: “Do komada”. E tako ćemo mi, dijaspora biti uz vas do kraja i do komada. Ja ne znam poslije 30 godina kakav program oni mogu da ponude. Naš izbor je naša uvažena sestra dr. Misala Pramenković i neka znate dijaspora je jedinstveno za našu sestru dr. Misalu. Oni punih 30 godina nisu uradili ništa i neće više imati šansu, ako Bog da”, kazao je Balkan.

Predsjednik OO SPP-a u Tutinu i narodni poslanik Zaim Redžepović poručio je “da je idealan trenutak da se potopi brod bespuća koji plovi preko tri decenije”.

“Ne znam ko će biti predsjednik opštine, ali znam ko neće biti predsjednik opštine. I džaba im je što vire. Nema im spasa. Poštovani prijatelji hvala vam što ste učinili da Tutin bude prijestolnica Sandžaka danas. Rahmetli Muftija je mnogo volio Tutin. A ona tamo banda nije proglasila dan žalosti kad je on preselio. Radovala se ta banda. Zato kada banda ode nećemo ih žaliti. Neka znate njihovo vrijeme je isteklo. Slobodno neka se pakuju. Vi ste, draga skupino, zaslužili da vas predvodi gospoda. Zato glasajte dr. Misalu Pramenković, a njima Allahimanet”, kazao je Redžepović.

blank
Foto: SPP

Potpredsjednik Narodne skupštine Srbije i prvi čovjek SPP-a Usame Zukorlić ispraćen je do bine uz vatromet, ovacije i aplauze. Svoj govor otpočeo je odlomkom iz Časnog Kur’ana.

“Reci: ‘O Allahu, Koji svu vlast imaš, Ti vlast onome kome hoćeš daješ, a oduzimaš je od onoga od koga hoćeš; Ti onoga koga hoćeš podigneš, a onoga koga hoćeš poniziš; u Tvojoj ruci je svako dobro – Ti, uistinu, sve možeš!’ – istinu je rekao Uzvišeni Allah. Braćo i sestre – 32 godine, malo li je? Kada ti narod da povjerenje i vlast – zar trebaš da ga ponižavaš, da gazi po blatu, da ga bude stid kad ode u Beograd što si ga ti predstavljao. Šaljem poruku onima koji još nisu počeli da glasaju za nas – za vas je, vjerujte, bolje da oni što prije odu.

Znajte, kada uđemo u opštinu Tutin i u BNV časno ćemo ga i pošteno voditi. Jeste li shvatili da je vrijeme da odete kao što ste otišli sa ovog trga? Nisam vidio ni da su imali kakvu kampanju. Noćima sam tražio da prokomentarišem nešto, ali ne čuh da su išta kazali. Jedino sam čuo da su prokomentarisali to što smo u izvršnoj vlasti. E pa neka znaju – mi to radimo dostojanstveno, onako kako nas je to i učio rahmetli Muftija. Partneri, nikad poltroni i nikad primitivci. Jedino što su radili dobro jeste pjevanje tih sevdalinki na skupovima. E pa zvaćemo ih da nam pjevaju sevdalinke kada budemo pobijedili, jer, kada dođe 13. novembar, srca vjernička će da se raduju. Hrabro i dostojanstveno do pobjede”, kazao je Zukorlić.

blank
Foto: SPP

Izvor: SANA