Abazović o krizi vlasti u Crnoj Gori: Nema razloga za strah

0
403
blank
Foto: Twitter

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović za Euronews Srbija kaže da nema razloga za strepnju da će doći do rušenja vlade.

On ocjenjuje da će vladajuća koalicija prevazići i ovu krizu i dodaje da je čitav događaj u vezi ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija sproveden perfektno.

Ipak, svoju izjavu da će oboriti vladu, ako bude smijenjen ministar policije, naziva upozorenjem.

“Ne bih tu rečenicu ili tu izjavu doživio zlonamjerno, kako god me može da interpretira bilo ko, bilo kako, tako da, to je nešto što je vrlo precizan i jasan stav bio u početku. Ja sam molio sadašnjeg premijera, tada, prije nego što smo sastavili Vladu i naveo šta su crvene linije za građanski pokret URA, sve što se tiče nacionalnih interesa Crne Gore”, rekao je Abazović.

Dodao je i da su, zbog građana, tada rekli da nema govora o preispitivanju nezavisnosti Crne Gore, njenog evropskog puta, regionalne saradnje, NATO članstva i grba.

“Sve to nije taknuto, na svu sreću, i jedan od tih segmenata je bio sektor bezbjednosti. Dakle, ako neko želi da ode van onoga što je bio sporazum, onda ne može adresirati odgovornost na nekoga ko je to jasno naveo prije nego što smo taj dogovor imali”, rekao je Abazović za Euronews Srbija.