BROJKE NE LAŽU: Kako ZBCG obmanjuje građane ”odbranom izborne volje” uz gubitak od 88.000 glasova

0
326
blank

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” koja ovih dana na sve načine pokušava da se ugura u 44. Vladu Crne Gore, u odbranu te ideje koristi svu moguću raspoloživu mašineriju.

Jedan od glavnih alata su i dezinformacije, kojima sebe predstavljaju kao jedine zaštitnike interesa srpskog naroda u Crnoj Gori, napadajući manjine bez pardona, izvrćući istinu, koja kad se uporede osvojeni glasovi sa pretposljedjih i posljednjih parlamentarnih izbora, jasno pokazuje precizan gubitak glasova te koalicije između dva izborna ciklusa.

Iako sam narativ ”odbrana narodne volje” sa avgustovskih izbora, koji ovih dana opet provijava Crnom Gorom, nije tačan iz ZBCG ga koriste kako bi pokušali da onemoguće formiranje nove Vlade mandatara Milojka Spajića.

“Narodna volja” sa avgustovskih izbora nije bila dostatna ZBCG, jer oni ne bi mogli da formiraju većinu da do tada ”zelena” i građanski orjentisana partija GP URA nije odlučila da sa ultra desnicom i nacionalističkim partijama formira Vladu. S obzirom da GP URA, kao i ZBCG definitivno neće biti dio Vlade, makar prema riječima mandatara Spajića, iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” okrenuli su “narodu” i to onom koji se deklariše kao srpske nacionalisti da im pomognu u njihovom naumu.

No, iako jašući na toj ideju da su ZBCG zaštitnici interesa srpskog naroda i da je njima bogom dano mjesto u Vladi te samim tim i zagarantovano, brojke sa parlamentarnih izbora održanih u junu 2023. godine pokazuju drugačije.

Koalicija ZBCG je osvojila 44.565 glasova, što je kada se ukloni jeftina propaganda, kojom se služe ovih dana gubitak od preko 88.000 glasova ili tačnije 88.696.

Uzimajući u obzir da je na avgustovskim izborima ZBCG bila dio šire koalicije i rezultate na posljednjim održanim parlamentanim izborima ostalih konstituenata, koji su zbirno osvojili 20-tak hiljada glasova jasno se vidi gubitak od preko 60.000.

S obzirom da je na posljednim održanim izborima pravo glasa imalo 543.175 glasača pokazuje da je koalicija ZBCG osvojila tek osam posto od moguće osvojenih glasova.

Iako ZBCG uporno forsira priču kako su oni eksluzivni zaštitnici srpskog naroda u Crnoj Gori podaci pokazju drugačije.

Na posljednjem popisu iz 2011. godine, 182.046 građana Crne Gore izjasnilo se da su Srbi. Jezikom brojki to pokazuje da 76 posto građana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi nije glasalo koaliciju “Za budućnost Crne Gore “.

Izborna volja građana se, ma koliko se to ne sviđalo, predstavnicima ZBCG izražava na izborima. Ne izražava se auto litijama, ne izražava se pozivima SPC u pomoć, samo zato što se liderima te koalicije ne sviđa buduća vlada mandatara Milojka Spajića, jer brojke pokazuju da će i u njoj biti Srba, baš kao što je bilo i u prethodnoj, jer su glasovi građana rekli svoje, i Crnogoraca i Srba koga žele da iz zastupa u novom sazivu Parlamenta.

Izvor: Standard.co.me