Crna Gora / Dobro poznat policiji: Ko je Nermin Šišić, Tuzlak osumnjičen za ubistvo bebe

0
1598
blank
Foto: CDM

Nermin Šišić iz Tuzle, koga je podgorička policija uhapsila zbog sumnje da je na smrt pretukao 15-mjestečnu bebu, od ranije je poznat policiji.

Portal cdm.me piše da je Šišić već jednom bio iza brave zbog sumnje da je 15. aprila prošle godine pucao prema jednom mladiću kojeg, srećom, nije pogodio.

Pucnjava je, međutim, tada bila tek jedan od razloga što je ovaj Tuzlak poslat iza brave.

Sumnja se da je tog dana, oko ponoći, na lokaciji Vidikovac na tuzlanskom brdu Ilinčica, prvo verbalno napao mladića koji je tu došao automobilom, a zatim ga udario drškom pištolja po glavi. On je, takođe, 2009. godine opljačkao kancelariju tuzlanskog advokata.

Dvije godine nakon toga, Šišić je teško ranjen u pucnjavi za koju niko nije odgovarao. Naime, Tuzlak je tada policiji kazao da je riječ o nesrećnom slučaju kada ga je pucnjem iz pištolja slučajno dok su razgledali oružje pogodio poznanik.

U najnovijem zločinu koji je šokirao crnogorsku javnost, Šišić se sumnjiči da je duže vrijeme fizički zlostavljao maloljetno dijete svoje partnerke Jelene Jovović, da bi juče ga brutalno pretukao, zbog čega je dječak preminuo.

Majka Jelena Jovović je juče kazala ljekarima i policiji da je dijete prije mjesec palo i da su odatle modrice po glavi i tijelu, te je tvrdila da su mu tako i zubi polomljeni. To je podgrijalo dodatnu sumnju kod istražitelja, ali i to što nije izgledala potrešeno, a na pitanje ko je otac djeteta odgovorila je “Neznani junak”.

Sve ovo, a najviše povrede, za koje je ustanovljeno da nisu nastupile prilikom pada već da je u pitanju prebijanje, policajcima je bilo više nego dovoljno da privedu dječakovu majku i njenog partnera. Oni se nalaze na saslušanju.

Šišiću se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo, dok se majka dječaka tereti da je počinila krivično djelo “kršenje porodičnih obaveza”.