Da li se u Crnoj Gori školuje policija za “srpski svet”: Budući policajci pjevaju “Oj Kosovo, Kosovo…”

0
1513
blank
Screenshot

Učenici prve godine Policijske akademije u Danilovgradu u internatu su pravili slavlje.

Povod – pobjeda rukometašica Srbije protiv Crne Gore na startu glavne runde Svjetskog prvenstva u Španiji. Na snimku se vidi grupa mladića kako u zanosu pjeva “Oj Kosovo, Kosovo”.

“Mladići koji su slavili sportski poraz reprezentacije svoje države školuju se novcem poreznih obveznika Crne Gore da za koju godinu nose njenu uniformu i čuvaju red, mir i živote građana ove zemlje. Na Akademiji, uz policijska znanja i vještine, trebalo bi da nauče šta je profesionalna čast i, iznad svega, lojalnost svojoj državi. Do te lekcije, očigledno još nisu stigli. Ili je ključni kriterij odabira polaznika posljednje generacije bio ljubav prema drugoj državi?!”, objavio je portal Antena M.

Prema saznanjima Antene M, ministrica prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić imala je ključnu ulogu prilikom upisa ovogodišnjih polaznika Policijske akademije u Danilovgradu. To je osoba koja Crnogorce smatra plodom etničkog inžinjeringa i koju su jučer u Skupštini dizali u nebo zastupnici Demokratskog fronta i Demokrata.

Vršilac dužnosti direktora Akademije je Svetomir Knežević, magistar vojnih nauka. Stare fotografije svjedoče da se na položaju našao još jedan provjereni borac za srpsku stvar.

blank

Izvor: Antena M