Ibrahimović: Ova vlada je dobro krenula, ali onda je promijenila prioritete

0
364
blank
Foto: gov.me

Ministar kapitalnih investicija u tehničkom mandatu i predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je da su sajber napadi još jedna opomena da budemo svjesni u kakvom vremenu živimo.

“Moramo se bolje posvetiti ovom problemu i jačati svoje kapacitete. Ja ovo doživljavam kao varvarski čin”, kazao je Ibrahimović.

Kako je dodao, odluku da glasaju za nepovjerenje Vladi donijeli su kao i svaku drugu odluku, uz konsultaciju sa članstvom i građanima.

“Bošnjačka je bila ta koja je dala doprinos da se konstituiše 43. Vlada, ali smo bili jasni da se mroa odblokirati EU put i zaustaviti diskriminacija manjinskih naroda. Kad smo vidjeli da su neki drugi prioriteti dati, onda smo odlučili da idemo u drugom pravcu. Ova vlada je dobro krenula, ali poslije je imala druge prioritete”, kazao je on.

Dodaje da je ta partija za to da se urede odnosi sa svim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori.

“Ponosan sam na stavljanje potpisa na memorandum o saradnji, to je bila dobra poruka građanima da možemo da se sretnemo, bez obzira na razlike. Ali u tih deset tačaka nije bilo Temeljnog ugovora, on nije bio među prioritetima”, naveo je Ibrahimović.

Kako je dodao, legitimno je da se resetuju odnosi od 30. avgusta.

“S nama mogu razgovarati svi koji su za sekularni i evropski karakter Crne Gore”, rekao je on.

Kako je istakao žao mu je što će EU put ponovo biti zaustavljen i što kolege nijesu prihvatile poziv i pristale da naprave jaku vladu.

Kako je dodao, tu jaku vladu vidi kao vladu u kojoj ima mjesta svima onima koji žele evropski put Crne Gore.

Poziva sve lidere da sjednu za sto i da se dogovore.

“Da sad napravimo vladu koja će trajati do 2024, pa da se nakon toga izmjerimo na izborima. Bojim se da gubimo dragocjeno vrijeme i da će nam voz za EU proći”, naveo je on, prenosi Antena M.