Inicijativa / Glavni grad Crne Gore podiže spomenik Josipu Brozu Titu

0
915

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je u srijedu kako će podržati inicijativu da u glavnom gradu Crne Gore bude podignut spomenik Josipu Brozu Titu.

“Glavni grad će podržati inicijativu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu, čovjeku čije je ime Podgorica ponosno nosila 47 godina, s ciljem da nastavimo da se ponosimo tom tradicijom”, kazao je Vuković.

On se u srijedu sastao s predstavnicima UBNOR-a i antifašista Podgorice s predsjednikom Borivojem Banovićem na čelu, kojima je iskazao posebnu zahvalnost na očuvanju i širenju ideje antifašizma kao temeljne vrijednosti crnogorskog društva, prenosi RTCG.

Dodao je kako bez toga ne bi bilo ni današnje moderne, građanske i multietničke Crne Gore.

Predsjednik UBNOR-a i antifašista Podgorice Borivoje Banović ocijenio je kako je dosadašnja suradnja s Podgoricom bila veoma dobra te da očekuje da u narednom razdoblju bude na još višoj razini, kroz realizaciju konkretnih zajedničkih aktivnosti gradske uprave i UBNOR-a i antifašista Podgorice, posebno kada je riječ o organizaciji i obilježavanju značajnih povijesnih datuma i očuvanju spomen-obilježja na teritoriju Podgorice.