Krivokapić na iftaru sa reisom Fejzićem

0
445
blank
Foto: gov.me

Predsjednik Vlade Crne Gore priredio je sinoć u Vili “Gorica” iftar večeru za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata ef. Fejzića i njegove saradnike, saopšteno je iz Vlade.

“Predsjednik Krivokapić i reis Fejzić razgovarali su o saradnji Islamske zajednice i Vlade Crne Gore, kao i o problemima na čijem rješavanju je neophodno zajednički raditi. Na sastanku je konkretnije razgovarano i o temama kao što su povraćaj vakufa, muslimansko groblje i rad Medrese. Naglašena je potreba da se narednom periodu formira novi saziv Mješovite komisije za sprovođenje Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori”, piše u saopćenju.

Krivokapić je istakao da je Ramazan mjesec blagodati, mira i praštanja te da je Crna Gora država koja poštuje vjerske slobode i prava svih građana.

“Iftaru u vili “Gorica” prisustvovali su i savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević, direktor Medrese “Mehmed Fatih” Amer Šukurica, sekretar Islamske zajednice Fuad Čekić i savjetnik reisa za pravna pitanja Muharem Demirović”, navodi se u saopćenju.

Izvor: Antena M