Krivokapić: Pripremili smo izmjene Zakona o vjeroispovjesti, to nam je prvi korak

0
810
blank
Foto: Skupština CG

Nakon što je izabran 42. saziv Vlade Crne Gore koju će predvoditi Zdravko Krivokapić na ulicama crnogorskih općina se slavilo. Novi premijer predstavio je planove vlade, a poručio je da su izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti već spremne.

Krivokapić je kazao da nema vlade koja može napraviti rezultat za 200 dana, pogotovo u situaciji u kakvoj su oni. Međutim, navodi da im je obaveza ne razočarati građane.

“Ako ne radimo dvostruko nećemo učiniti Crnu Goru boljom nego što je danas. Već smo pripremili izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti i to će biti prvi korak”, riječi su Krivokapića.

Najavio je da će nacrt budžeta biti na stolu 20 decembra, a da će već prve sedmice kao premijer razgovarati sa ambasadorima.

“Ako ne možemo poći u Brisel imat ćemo Brisel ovdje. Naše opredjeljenje je EU, mi želimo takvu politiku. Ispunit ćemo zahtjeve iz poglavlja 23 i 24. Crnu Goru moramo učiniti ekološkom državom”, kazao je Krivokapić.

On je govorio i o potrebnim reformama u obrazovanju, ali i o tome da ne postoji podrška Centralne banke novoj vladi.

Nova Crnogorska vlada je konstituisana jučer, a vlast će dominantno činiti Demokratski front (DF) koji se smatra prosrpskom strankom. Đukanovićeve Demokratske partije socijalista nema u ovoj vladi i to je prvi put u 30 godina

Zakon o vjeroispovijesti bio je uzrok razdora među građanima Crne Gore, jer je većina Srba smatrala kako je kreiran na štetu Srpske pravoslavne crkve, prenosi Klix.ba.