Masovno trovanje turista u Budvi: Jeli u istom restoranu, pa završili u bolnicama širom Crne Gore

0
324
blank
Foto: Shutterstock

U jednom restoranu u Budvi je došlo do trovanja hranom najmanje 96 turista, potvrđenio je portalu Dana iz više izvora.

U opštini Budva je potvrđeno da je došlo do trovanja hranom i da su se gosti jednog restorana javili medicinskim ustanovama zbog stomačnih tegoba.

Za sada je portal Dan zvaničnu potvrdu dobio samo iz Opšte Bolnice u Kotoru gdje je sinoć primljen veliki broj turista sa stomačnim tegobama.

“Sinoć oko 22 sata u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta djece uzrasta od 15-16 godina. Oni su dovezeni sa akutnim sindromom – povraćanjem. Svi su brzo zbrinuti, a jutros su ponovo odrađene laboratorijske analize. Nakon toga su jutros oko 11 sati pušteni na kućno liječenje“, rekao je direktor kotortske bolnice dr. Davor Kumburović.

Redakcija Dana navodi da još nije uspjela da dobije i zvaničnu potvrdu o ostalim turistima koji su dobili trovanje, kao ni i o objektu u kojem su se hranili.

U Domu zdravlja u Budvi je saopšteno da ne znaju o čemu se radi, dok u državnim institucijama niko ne želi o tome da govori, jer je neradni dan.

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović i opštinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbjedit će im, ako je potrebno, smještaj, prijevoz i sve ostalo, prenosi portal.