Oklopna vozila stigla na Cetinje

0
496
blank
Foto: Stevo Vasiljević/pobjeda.me

Konvoj oklopnih policijskih vozila ušao je u Cetinje gdje je situacija napeta uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija koje bi trebalo da bude održano sjutra u Cetinjskom manastiru. Oklopna vozila nalaze se na parkingu ispod crkve na Ćipuru, javlja Pobjeda.

Cetinjani su se danas okupili na Dvorskom trgu gdje su uklonili ograde koje su postavljene oko Cetinjskog manastira, od velikog parkinga kod Ljetnje pozornice do Vladinog doma uprkos tome što Komunalna policija nije izdala dozvolu za to.

Na Cetinju, ali i cijeloj Crnoj Gori su tenzije jako podignute uoči najavljenog ustoličenja na Cetinju. Ustoličenju mitropolita MCP na Cetinju, koje bi trebalo u nedelju da bude održano u Cetinjskom manastiru, oštro se protive crnogorske nacionalne organizacije, udruženja i gotovo sve opozicione parlamentarne partije, koje su tražile da se taj čin obavi u drugom gradu.

Juče je zasijedalo i Vijeće za nacionalnu bezbjednost koje je odbilo preglasavanjem prijedlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da se otkažu sva dešavanja na Cetinju 5. septembra.

Najavljen je veliki protest građana kojem će prisustvovati i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.