Ovako izgleda prva dionica crnogorskog autoputa

0
861
blank
Screenshot

Prioritetna dionica Smokovac-Uvač-Mateševo, autoputa Bar-Boljare, duga je 41 kilometar i sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca autoput u Mateševu dolazi na preko 1.100 metara.

Na prvoj dionici autoputa ima ukupno 42 tunela i 92 mosta i vijadukta.

Most Moračica jedan je od najzahtjevnijih objekata na trasi autoputa Bar – Boljare.

Gradnja prioritetne dionice počela je 11. maja 2015. godine.

Podsjećamo, direktor PJ Autoput Bar-Boljare Goran Vujović kazao je sredinom januara za TVCG da je na prvoj dionici autoputa Bar-Boljare završeno 86 odsto radova, da su i tuneli u završnoj fazi, dok se radovi na spajanju tri mosta očekuju nakon što to dozvole vremenske prilike.

Radove je komentarisao nedavno i ministar saobraćaja Osman Nurković, koji je rekao da je najveći dio fizičkih radova završen i da predstoje tri vrste poslova – asfaltiranje i elektro i mašinske instalacije.

“To su dosta obimni radovi koji se možda ovako neće vidjeti, kao most Moračica, ali su začajni. Imamo ugovoreni rok do 30. septembra i ja se nadam da će, što se tiče fizičkog obima radova, to sigurno biti završeno. Jedino što je zebnja je da se tehnički pregled i upotrebna dozvola možda u tom trenutku ne mogu obezbijediti“, rekao je Nurković.

Izvor: RTCG