PORAŽAVAJUĆE! Crnogorska mladost prihvatila antivrijednosti “srpskog sveta”

0
323
blank
Foto: Twitter/Zoja Kustudić

Crnogorska omladina očigledno je prihvatila (anti)vrijednosti koji im servira “srpski svet”. Kada znamo da se u matici “srpskog sveta” državi Srbiji ovih dana suočavaju sa alarmatnim problemom vršnjačkog nasilja jasno je postalo da sve što je nusproizvod čitavog tog sistema svetosavske (anti)kulturne dekadencije samo preliva na susjedne države.

Nažalost, to je i naša zbilja!

U petak smo mogli da svjedočimo žalosnim i krajnje poražavajućim scenama kada su polumaturanti i maturanti nekoliko podgoričkih škola slavili kraj školske godine uz zastave tuđe države, sa podignuta tri prsta i kličući presuđenim ratnim zločincima. Kao neizostavni dio svetosavskog folklora pjevali su žalopojke o Kosovu, prenosi Aktuelno.me.

Kako je napisala jedna od korsnica na Twitteru, na društvenim mrežama, polumaturanti škola “Maksim Gorki i “Sutjeske “, klicali su Ratku Mladiću, nosili fantomke, uz masovnu tuču i paljenje terena… sve to pred očima nastavnika i policije.

Maturanti Gimnazije Slobodan Škerović su uz tri prsta slavili kraj školske godine uz pjesmu “Ej, dragi, dragi, božurove sadi…”.

Kako prenosi portal Normalizuj.me, maturanti Medicinske škole su slavili uz srpsku trobojku i pjevali Kosovu.

“Riječ je o nacionalističkom skupu sa obilježljima druge države. Profesori koje smo pitali na licu mjesta što se dešava, rekli su da ne smiju reagovati jer će ih đaci ‘gađati kršima’. Policija je došla na poziv nastavnika i skup je prekinut”, piše portal Normalizuj.

Ovo je slika i prilika neke nove ”oslobođene” Crne Gore i generacija koje stasavaju na (anti)vrijednostima ”srpskog sveta”, gdje su ”krv i tlo” svetinja, vjerska zatucanost osnova duhovnosti, a alkohol i glorifikovanje ratnih zločinaca glavna zabava.

Izvor: Aktuelno.me