U Tuzima pojačan policijski nadzor: Uklonjeno Titovo obilježje i stavljena albanska zastava

0
833
blank
Foto: Malesia.org

Savjet mladih DPS-a Tuzi prekjuče je obnovio natpis sa Titovim imenom na brdu Dečić, ali je on juče uklonjen i na tom mjestu okačena je albanska zastava.

Zbog toga je sinoć bilo pojačano prisustvo policije u Tuzima, a policajci su legitimisali građane i sproveli određene provjere kako bi se slučaj rasvijetlio. Policija pritom nije uklonila albansku zastavu kako ne bi došlo do eventualnih incidenata, a više detalja o ovom slučaju i počiniocima za kojima se traga znaće se nakon prikupljenih obavještenja.

Iz DPS-a su saopštili da se ovim činom ne šalje nimapo lijepa poruka, te da je u pitanju isključivo politička provokacija. Nekome smeta Tito, ali to su pojedinačni slučajevi i nema veze sa međuljudskim odnosima.

“Najvjerovatnije je ovo čin neke druge partije, jer njima smeta sve što DPS uradi. To je politička priča koja nema nikakve veze sa odnosima među ljudima u Malesiji. U DPS-u su 80 odsto Albanci, pa su naši mladi obnovili natpis na obližnjem brdu. Neko ko nema ni 500 glasova na ovaj način samo politički provocira, a ne zna da je sahranio samog sebe u politici. Oko ovoga ne treba da se diže ujdurma kako ne bi došlo do neželjenih situacija. Isključivo je u pitanju činjenica da neko želi politički da profitira, ne znajući pritom da će ga narod zbog ovoga kazniti”, ističu iz DPS-a.

Kako je kazao odbornik DS-a Ivan Ivanaj, Tito je možda za neke heroj, ali za Albance u Malesiji je jedan od najvećih zlotvora. On je istakao da je objavljivanje Titovog imena na Dečiću sramota za Malesiju.

“Ko god da je skinuo natpis, svaka mu čast. Njegova politika je ubijala sve što se protivilo njegovoj vještačkoj ideologiji. Ubijali su on i Ozna sve, od seljaka do sveštenika. Ne čudi nas da djeca i unuci njegove ideologije žele da ga vrate među nas, ali nas čudi zašto država ne reaguje na ovakve direktne provokacije. Nema dijela Crne Gore koji nije platilo od komunista kao Malesija. Ali, oni koji su u to vrijeme bili produžena ruka te asimilatorske i rušilačke ideologije, izgleda su održali ljubav prema diktatoru Titu i kod svog podmlatka. Tito je onaj koji je masakrirao Albance u Baru, koji je poslije Drugog svjetskog rata ubijao mnoge Malisore i koji je želio da Albanija bude u sastavu SFRJ. Neka je sram one koji pokušavaju da ožive to čudovište”, kazao je Ivanaj.