Vuksanović Stanković: Napad nazadne nacionalističke politike na građansko, multietničko i evropsko biće CG

0
537
blank
Foto: Univerzitet Crne Gore

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović – Stanković potvrdila je da je jučer dobila informaciju od direktora Uprave policije o ugroženosti njene bezbjednosti, pa, kako je kazala, policija čuva njeno mjesto stanovanja.

Crnogorska policija od jučer obezbjeđuje mjesto stanovanja poslanice Vuksanović – Stanković, nakon što su od Agencije za nacionalnu bezbjednost dobili informaciju da je nekoliko članova ekstremnih prosrpskih navijačkih grupa pripremalo fizički napad na istaknutu crnogorsku političarku, članicu Socijaldemokratske partije.

Vuksanović Stanković upozorava da smo u proteklih godinu i po dana bili svjedoci napada na sve one koji nisu pristali na slugansku poziciju Crne Gore i uništenje građanskog karaktera naše države.

“A ovo ne doživljavam samo kao napad na mene, nego kao napad jedne nazadne nacionalističke politike na sve ono što predstavlja građansko, multietničko i evropsko biće Crne Gore”, kaže Vuksanović-Stanković za Gradski portal.

“U daljoj borbi za evropsku Crnu Goru ovakva stvar neće nas prepasti i na bilo koji način pokolebati da nastavimo da se borimo za naše ciljeve koji će Crnu Goru uvesti u Evropsku uniju, tamo gdje joj je mjesto. Crnogorski narod koji se bori za građansku, miltietničku i evropsku Crnu Goru je neustrašiv”, kazala je Vuksanović Stanković.

Vjeruje da će nadležni krajnje profesionalno odraditi svoj posao.

“Vjerujem da im je bezbjednost svake građanke i građanima Crne Gore vrhunski prioritet i da će svoj posao obavljati časno i profesionalno”, kazala je i dodala:

“Za one koji bi da nas zbog toga ućutkaju samo jedna poruka – fašizam u našoj zemlji neće nikad proći”, prenosi Gradski.me.