Zbog najave smjene Leposavića okupljanja srpskih nacionalista u više gradova Crne Gore

0
595
blank
Foto; Društvene mreže

Građani u nekoliko crnogorskih gradova počeli su okupljanja u znak protesta povodom odluke premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Oni pjevaju “Crna Goro gorska vilo, genocida nije bilo”.

Grupa mladića razvila je skandalozan transparent na kome piše ”Zbog Srebrenice sa funkcije se Srbin skida, upamtite nije bilo genocida”, prenosi CDM.

blank
Foto; Društvene mreže

U Podgorici su okupljeni izašli na Bulevar Stanka Dragojevića, blokirali saobraćaj i uz trobojke skandiraju “Ne damo Vlada” i pjesme posvećene Kosovu.

U znak podrške Leposaviću, građani Nikšića okupili su se na Trgu Šaka Petrovića, nakon čega su krenuli u protestnu šetnju.

Beranci su svoj protest izrazili tako što su blokirali su magistralni put Berane – Bijelo Polje, u mjestu Persina stanica.

Oni su Krivokapiću poručili da je izigrao njihovo povjerenje.

“Premijer ne smije da se bavi ovakvim metodama i da prati strane interesuje. Mora da poštuje volju naroda koja ga je dovela na to mjesto. Ako je već on nas prevario apelujemo na poslanike da ovo spriječe, ne smiju da razriješe Leposavića”, poručuli su okupljeni.

Podsjetimo, Krivokapić je u vanrednom obraćanju javnosti kazao da će pokrenuti postupak razrješenja ministra Leposavića zbog njegove sporne izjave o Srebrenici. Leposavić je, prethodno, odbio da podnese ostavku koju mu je Krivokapić tražio, a premijer će danas Skupštini poslati prijedlog za njegovo razrešenje.

Izvor: CDM/Antena M