Bjelopoljci protestvovali ispred Tužilaštva: Svi smo mi Nero i Edo

0
491
blank
Foto: CdM

Više desetina građana Bijelog Polja okupio se ispred zgrade Tužilaštva u tom gradu protestujući u zbog pritvaranja Nermina Omerovića i Edina Dizdarevića, koji su osumnjičeni da su u nedjelju veče napali novinara Seada Sadikovića. Okupljeni građani nosili su veliki transparent na kojem piše: “Svi smo mi Nero i Edo”.

Crnogorska policija saopćila je u nedjelju, 21. marta, da je uhapsila dvojicu mladića zbog sumnje da su verbalno i fizički u Bijelom Polju napali novinara Seada Sadikovića. Nakon saslušanja im je određeno zadržavanje od 72 sata.

Nakon toga su se na društvenim nrežama pojavili video snimci na kojima se vidi kako je došlo do sinoćnjeg incidenta u Bijelom Polju za vrijeme trajanje patriotske vožnje kroz grad.

Oni koji su objavili snimak tvrde da je Sadiković trčao za jednim vozilom i oteo crnogorsku zastavu, a on je kasnije i priznao da je to uradio.

Sadiković je sinoć za Pobjedu rekao da je iz automobila koji je prolazio pored njega čuo najogavnije psovke na svoj račun.

“Iz čista mira. Najogavnije psovke. Nijesam vjerovao da su upućene meni, nijesam mogao to da shvatim. Prošao je auto pored mene i ja sam pošao za njim. Pitao: ‘Što hoćeš’, možda sam kazao neku psovku, ali to nije u mom maniru. Mislim da sam kazao: ‘Kome bre to bitango’. A on je nastavio da psuje najvulgarnije. Propratio sam ga, pošto je on malo požurio, ali ne može daleko. Stigao sam ga nakon tri-četiri metra: ‘Šta hoćeš’. Prosto ne vjerujući o čemu se radi, usred grada. Mislim da sam mu iščupao iz ruku zastavu kojom je mahao, a onda su skočili na mene”, rekao je Sadiković.

Izvor: CdM