Bjelopoljskim ljekarima po godinu dana zatvora

0
798
blank

Apelacioni sud Crne Gore preinačio je presudu Višeg suda u Bijelom Polju i optužene ljekare bjelopoljske Opšte bolnice Tomislava Jeremića, Haku Tahirović, Zvonka Puletića i Jelu Cimbaljević osudio na po godinu dana zatvora.

Apelacioni sud je donio presudu kojom su kao neosnovane odbijene žalbe optuženih ljekara Jeremića i Tahirović, te njihovih branilaca, kao i žalbe branilaca optuženih Puletića i Cimbaljević.

“Dok je žalbu Višeg državnog tužilaštva izjavljenu zbog odluke o kazni uvažio pa je u tom dijelu preinačio presudu Višeg suda u Bijelom Polju, na način što je optužene Jeremić Tomislava, Tahirović Haku, Puletić Zvonka i Cimbaljević Jelu zbog izvršenog krivićnog djela teška djela protiv zdravlja ljudi osudio na kazne zatvora u trajanju od po jedne godine”, navodi se u saopštenjnu Apelacionog suda.

Navodi se i da se optuženima uračunava vrijeme provedeno u pritvoru.

Ljekari bjelopoljske Opšte bolnice Tomislav Jeremić i Haka Tahirović osuđeni su u julu prošle godine na po sedam mjeseci zatvora, a Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević na šest mjeseci kućnog pritvora. Ljekari su se optužnicom teretili za teško djelo protiv zdravlja ljudi, jer nijesu spriječili izbijanje infekcije u porodilištu u novembru 2014.