Dvije tragedije u dva dana u Sandžaku: Sedmoro mališana ostalo bez očeva

0
866
blank

U dva dana dvije slične tragedije potresle su Sandžak. Prekjuče je u u Ribarićima kod Tutuna stradao Adil Rizvanović (56) dok je spremao drva za ogrjev, dok je juče u novopazarskom naselju Lukare, poginuo Radovan Ristović (36), prilikom izvlačenja drva iz šume.

U subotu oko 15 časova u Ribarićima kod Tutina nastradao Adil Rizvanović (56) dok je spremao drva za ogrjev. Prema saznanjima našeg portala, on je stradao u šumi nedaleko od svoje kuće, koja se nalazi u blizini manastira Crna reka, piše Nova.rs.

“Ne zna se kako je nastradao. Pretpostavlja se da je palio traktor na gurku, a pošto je bilo klizavo, došlo je do prevrtanja traktora“, navodi rođak nastradalog Rizvanovića.

Kako dodaje, u Adilovoj blizini u tom trenutku nije bilo nikoga, a kada su ga pronašli, još je bio živ.

“Kada su ga našli, uspeo je samo da izgovori: “Ja sam polomljen“. Nakon toga je upao u komu, a na putu do bolnice je izdahnuo. Danas je sahranjen. Iza njega je ostalo četvoro djece“, zaključuje rođak nastradalog Rizvanovića.

blank

Samo dan kasnije u novopazarskom naselju Lukare nastradao je Radovan Ristović (36) prilikom izvlačenja drva iz šume. Prema prvim informacijama iz istrage, njega je udarilo drvo vezano za traktor.

“Preminuo je na licu mjesta. Da nesreća bude veća, on je otac troje mališana koji su bili sa njim u šumi. Tu je bio i njegov prijatelj koji je i zvao Hitnu pomoć, ali bilo je kasno. Djeca su vrištala kada su vidjela da im je otac nastradao“, prepričava užasne scene sagovornik portala Nova.

Mještani sela Lukare, koje se nalazi desetak kilometara od Novog Pazara, imaju samo riječi hvale za nastradalog čoveka.

“Važio je za poštenog i više nego vrijednog čovjeka. Sve nas je ovo pogodilo mnogo, šteta što je ugašen jedan mlad život“, kazali su mještani sela Lukare.

Policija je izvršila uviđaj na licu mjesta.

Izvor: Nova.rs