Gorjeli stan i porodična kuća u Priboju

0
755
blank
Foto: PP Media

Na krovu porodične kuće familija Bekonja i Ranitović, u Mramorju kraj Priboja, izbio je požar u kojem je izgorjela krovna konstrukcija i dio potkrovlja. Drugi požar, u gradu na Limu, desio se u ulici Branka Radičevića gdje je goreo stan Ibra Crnčevića na prvom spratu stambene zgrade, javlja PP Media.

Pravovremenom intervencijom vatrogasaca oba požara, u kojima nije bilo povrijeđenih, brzo su ugašena.

Prema nezvaničnim saznanjima portala PP Media, požare u stanu i kući novije gradnje, izazvale su neispravne električne instalacije.

Ibro Crnčević, kaže da u je bio van stana kada je požar izbio te da su vatrogasci ugasili vatru prije nego što se on vratio.

“Bio sam u Kasidolu kada su javili da moj stan gori. Dok sam stigao u grad vatrogasci su već završili sa gašenjem. Izgorjela je kompletna unutrašnjost a televizor je bio skroz istopljen. Komisija iz Prijepolja i Priboja, koja je obavila uviđaj obavijestila me je da sumnja da je požar izbio zbog kvara na televizoru”, kaže Ibro.

U naselju Mramorje, vatra je progutala krovnu konstrukciju kuće višečlanih porodica Bekonja i Ranitović, a brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je širenje požara na susjedne objekte. Po mišeljnju jednog od stanara kuće, uzrok požara najverovatnije je neispravna strujna instalacija.

“U kući živi četvoro maloletne dece, hvala bogu da niko nije povređen i da smo svi živi i zdravi. Hvala komšijama i vatrogascima koji su odmah pritekli i ugasili požar, a šteta se da nadoknaditi”, kaže Nedeljko Bekonja, jedan od ukućana.

Tačan uzrok požara, u oba slučaja, utvrdiće nadležni organi.

Izvor: PP Media