Hadžimujović uz pomoć navijača pobjegao u Tursku?

0
1523
blank
Foto: Facebook

Emir Hadžimujović, osumnjičen da je pokušao da ubije Almina Starčanin u Novom Pazaru, još nije priveden, a sumnja se da je utočište pronašao u Turskoj.

Skoro tri nedelje od pucnjave u Novom Pazaru i pokušaja ubistva Starčanina policija nije uspela da pronađe i uhapsi bivšeg kik-boksera Emira Hadžimujovića, koji je od trenutka pucnjave u bjegstvu. Mada je Hadžimujović teški invalid i skoro nepokretan od posljedica ranijeg ranjavanja, za sada se uspješno krije, a upućeni kažu da postoji i mogućnost da je već prešao granicu i da je negde u inostranstvu.

U Novom Pazaru se spekuliše da je u Turskoj i da su mu u prebacivanju i skrivanju pomogli navijači Fenerbahčea, s kojima je u veoma dobrim odnosima. Po gradu takođe kruži priča da je Hadžimujovićev otac spriječio veću tragediju, jer je sina, koji je nišanio u glavu Almina M., u posljednjem trenutku povukao za ruku, pa je metak žrtvu pogodio u nogu.

blank

Podsećanja radi, pucanjava se dogodila 13. oktobra oko 15 sati u centru Novog Pazara, kada je iz kola u pokretu, kako se sumnja, zapucao kik-bokser. Napadač je odmah nakon pucnjave pobjegao sa lica mesta, a policija je odmah krenula u potragu za njim.

Motivi zbog kojih se Starčanin našao na meti Emira Hadžimujovića još nisu poznati, mada se po Novom Pazaru šuškalo da bi razlog sukoba mogao da bude to što je, navodno, bio u dobrim odnosima sa Dženanom Kačarom (35) koji je 2016. godine pucao u Emira, nanijevši mu teške povrede kičme zbok kojih je ostao nepokretan.

blank
Screenshot

Hadžimujović se do tada aktivno bavio kik-boksom, bio je jedan od vođa navijača Novog Pazara, radio je kao obezbjeđenje i telohranitelj, ali je novopazarskoj policiji bio poznat i po čestim tučama i obračunima.

U oktobru 2014. godine učestvovao je u tuči ispred jedne diskoteke u centru grada, tokom koje je pucao iz pištolja i pogodio slučajnog prolaznika Fatmira N. u nogu, nanevši mu teške tjelesne povrede.

Tada je uhapšen, a nadležni tužilac ga je teretio samo za nasilničko ponašanje.

Izvor: Blic