Holandska policija objavila foto-robot svjedoka ubistva Novopazarca Envera Kolašinca

0
856
blank

Pjevač iz Novog Pazara Enver Miki Kolašinac (43) ubijen je u četvrtak u Holandiji, a u njega su smrtonosni hici ispaljeni u naselju u mjestu Buhten. Kako prenosi policija u Holandiji, objavljen je foto-robot svjedoka ubistva i svi građani koji prepoznaju muškarca, trebalo bi da se hitno jave tamošnjim istražnim organima.

Tijelo pevača pronađeno je kod garaža u ulici u pomenutom naselju, a kako su očevici ispričali, najpre se čuo sudar, a potom i hici, pišu tamošnji mediji.

Policija je na licu mjesta zatekla tijelo Novopazarca, a nakon obdukcije utvrđeno je da je riječ o krivičnom djelu. Iako je najprije saopćeno da je Kolašinac ubijen u subotu, njegovo tijelo je pronađeno u četvrtak. Ipak, nakon obdukcije, u subotu, saopćeno je da je on ubijen.

Policija je tokom jučerašnjeg dana objavila skicu potencijalno važnog svjedoka.

“Ovaj čovjek bi možda mogao da bude važan svjedok incidenta sa pucnjavom, ili onoga što joj je prethodilo. Ova osoba bi, možda i nesvjesno, mogla biti veoma važan svjedok. Da bi se otkrio identitet ove osobe, napravljen je kompozitni crtež. Ovaj crtež će biti podijeljen javnosti“, saopćila je jučer policija.

“Čini se da muškarac ima između 50 i 60 godina. Visok je 1,80 metara i krupnije je građe. Imao je smeđe oči, crnu kosu, širok nos i mnogo bora. Muškarac je nosio tamnu kapu i plave farmerke sa crnim prugama. Nosio je široki crni kaiš i tamnu jaknu sa upečatljivom kragnom i crne cipele”, navodi se u tamošnjim medijima.