Identifikovan mladić koji je u Priboju uzvikivao: “Božić je, pucaj u džamije”

0
653
blank

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Priboju identifikovali su osamnaestogodišnjeg mladića koji je, kako se sumnja, u noći između 6. i 7. januara ove godine izazvao incident u kome se vrijeđaju građani druge nacije i vjere, saopćeno je iz MUP-a Srbije.

“Odmah po objavljivanju snimka na društvenim mrežama i u medijima, na kome mladić pjeva pjesmu neprimjerenog sadržaja, policija je pokrenula istragu i vrlo brzo identifikovala učesnika ovog događaja“, navode iz MUP-a.

O događaju je, kako se dodaje, obavješteno nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu se intenzivno radi na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti.

Podsjetimo, na društvenim mrežama se pojavio snimak, nastao na Badnje veče, na kom se vide kako više osoba sa upaljenim bakljama pjeva: “Božić je, Božić je, pucaj u džamije'”.

Na snimku je, međutim, jasno vidljiv samo mladić koji je u kadru i kog je policija identifikovala.

U Priboju se početkom godine dogodio još jedan nacionalistički ispad, kada se pojavio snimak na kom se vidi kako grupa policajaca peva šovinističku pjesmu, u kojoj se poziva da se u Novom Pazaru desi “novi Vukovar”, a u Sjenici “nova Srebrenica”.

Izvor: N1