Incident na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, policija u blizini objekta

0
502
blank

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru večeras je došlo do incidenta prilikom pokušaja pripadnika agencije za obezbjeđenje iz Beograda, da po nalogu predsjednice Univerzteta Elme Elfić, preuzmu obezbjeđenje objekta ove visokoškolske ustanove od pripadnika starog obezbjeđenja iz agencije “Berk”, koji su do danas obezbjeđivali zgradu.

Organi uprave Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru donijeli su odluku o angažovanju novog obezbeđenja na toj visokoobrazovnohj ustanovi.

Odluka o angažovanju profesionlanog obezbeđenja je, saznajemo, stupila na snagu nakon što je ista potvrđena u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji na čijem čelu je muftija Mevlud ef. Dudić.

Kako javlja portal SNews, ovom prilikom intervenisala je policija, koja se prema navodima portala trenutno nalazi u blizini zgrade Univerziteta u ulici Dimitrije Tucovića, gdje se nalazi i nekoliko okupljenih lica.

Kako nezvanično saznaje portal, do incidenta je došlo u zgradi Internacionalnog univerziteta, a navodno je bilo pokušaja da se fizičkom silom preuzme kontrola nad zgradom.

Iz PU Novi Pazar, ka ni iz SPP-a i Interancionalnog univerziteta još nema potvrda niti negiranja ovog događaja.

Uskoro opširnije…