Nastavlja se suđenje vozaču koji je usmrtio Ernada Bakana

0
227
blank
Foto: Telegraf.rs/Privatna arhiva

Suđenje Beograđaninu Ivanu M. (21), optuženom da je u martu 2019. godine na pješačkom prijelazu automobilom udario i usmrtio studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana (19), biće nastavljeno sutra, saznaje radio Sto plus.

Postupak se vodi pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu, a Ivan M. se tereti da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja za koje je zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Treće osnovno tužilaštvo, koje je vodilo istragu, optužnicu je podiglo sredinom oktobra prošle godine, a prvo ročište u glavnom pretresu održano je krajem januara ove godine.

Od tada je održano još samo jedno ročište. Na sutrašnjem ročištu trebalo bi da svoje nalaze predoči sudski vještak medicinske struke.

Ernad Bakan je bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu u blizini koje se i desila nesreća kada ga je 4. marta 2019. godine, dok je prelazio Ulicu cara Dušana na pješačkom prelazu, udario automobil kojim je upravljao Ivan M.

Od zadobijenih povreda, Bakan je preminuo dva dana kasnije.

Smrt Bakana uznemirila je javnost u Novom Pazaru, a porodica nastradalog mladića negodovala je što istraga, a kasnije i suđenje, traju dugo, piše Radiostoplus.com.