Njemačka policija: Znamo gdje se krije Mirnesa, nagrada za ključnu informaciju iznosi 37.500 eura

0
400
blank
Foto: Instagram

Još uvijek traje potraga za 42-godišnjom Bosankom, Mirnesom S. iz Busovače, koja je 14. oktobra prošle godine ukrala više od milion eura iz kompanije za transport novca u kojoj je bila zaposlena.

O cijelom slučaju oglasila se portparolka njemačke policije Ilona Bon koja je otkrila neke nove detalje o samoj istrazi.

Ona je istakla da su policijske snage oko božićnih i novogodišnjih praznika dobile više od 150 dojava, gdje se sugeriše da je Mirnesa najvjerovatnije pobjegla u Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo, Mirnesa S .je imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Još uvijek nije objašnjeno na koji način je ona iz kompanije iznijela toliku količinu novca i da li je imala pomagače.

blank
Foto: Instagram

U to vjeruju mnogi saradnici policije, a među njima i njen bivši radni kolega Ivan Angelov, koji za njemački RTL rekao:

“Da, prvo sam bio šokiran. Ali, istovremeno, ne mogu reći da sam bio iznenađen. Uvijek je govorila da više ne želi da radi, da samo želi da se provodi”, izjavio je.

On je rekao da je bila u stanju da uradi sve za svog partnera, pa vjerovatno nije sama sve to organizovala.

Iz policije podsjećaju da je obećana nagrada za informaciju koja bi mogla dovesti do njenog hapšenja i dalje aktuelna.

“Nagrada je 37.500 eura i ona je i dalje na snazi. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji”, saopćila je policija iz Stutgarta.