Novopazarac sa bivšom suprugom podvodio djevojke u Beogradu

0
662
blank
Screenshot

Samir B. (43) zvani Hodža, iz Novog Pazara, koji je u Beogradu uhapšen kao član kriminalne grupe koja je posredovala u vršenju prostitucije, na čijem čelu je bila njegova supruga, odranije je poznat po vršenju krivičnih djela, ali i po tome što je vodio jednu navijačku grupu u Novom Pazaru. Osim toga, Samir B. je ranije hapšen u Bosni i Hercegovini i to sa nekadašnjim sjeničkim imamom.

Pored Samira, u akciji beogradske policiji i Tužilaštva za organizovani kriminal, privedena je i njegova supruga Neda B. (34), ali i Nina R. (32), Milica M. (26), Vesna V. (62) i Milica O. (49) za kojom se tragalo.

Kako je saopćilo Ministarstvo unutrašnjih poslova juče, organizovali predaju više osoba ženskog pola trećim licima, korisnicima usluga u cilju pružanja seksualnih usluga, a novac stečen na taj način dijelili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavljali i sa tim novcem su pokrivali i troškove koje su imali tokom obavljanja ovih nelegalnih radnji.

Prema prvim informacijama, na čelu grupe se nalazila Samirova bivša supruga Neda, dok je uloga poznatog Novopazarca bila da vozi djevojke na dogovorene sastanke i pruža im obezbjeđenje. Osumnjičeni makroi su seksualne usluge djevojaka naplaćivali u iznosima od 150 do 200 eura za noć.

blank
Foto: Facebook

Ranije hapšen sa imamom iz Sjenice

Ime Samira B. odranije je poznato široj javnosti u Srbiji i Bosni i Hercegovini. On je, naime, 2010. godine hapšen u okviru velike akcije SIPA i kantonalne policije usmjerene protiv trgovine narkoticima. Interesantno je da je u grupi kojoj je pripadao Samir, bio je i bivši sjenički imam Ismet Graca zvani Iko.

Pored Samira i imama, grupu su činili i Almir Šaljić iz Sjenice i Enis Hajdarević iz Priboja, nastanjeni u Sarajevu, državljani BiH i Republike Srbije, te Amir Gudžević i Edin Poturović zvani Softa iz Sarajeva. Svi oni optužnicom su se teretili da su narkotike iz Turske donosili na ovdašnje područje, gde su je dalje prodavali.

Prilikom njihovog hapšenja, zaplijenjeno je 2,5 kilograma heroina, 100 grama spida, 10 grama kokaina, 200 grama marihuane i 51 doza ekstazija. Tržišna vrednost zaplenjene droge iznosila je tada 250.000 KM (oko 128.400 eura).

Imam i Samir B. su priznali krivična djela koja su im se optužnicom stavljala na teret, pa je tako Novopazarac osuđen na tri i po godine zatvora, dok je imam Ismet Graca zvani Iko osuđen na godinu i po. U jednom od svojih svedočenja pred sudom, Graca je izjavio da je u nekoliko navrata prevozio narkotike za račun Samira B.

Osim po trgovini narkoticima, Samir B. je svojim sugrađanima poznat i kao bivši vođa navijačke grupe Ekstremi, koja podržava Fudbalski klub Novi Pazar.

Predvodio stampedo na utakmici

Njegova grupa poznata je u navijačkim krugovima kao grupa koja je sklona incidentnim situacijama i obračunima sa drugim navijačkim grupama.

Tako se stariji poznavaoci navijačkog života sećaju marta 2004. godine i incidenata na gradskom stadionu u Novom Pazaru kada je došlo do sukoba između domaćih navijača i navijača FK Rad iz Beograda, tada je Samir B. bio predvodnik navijačkog “stampeda “ koji je uleteo u teren i napao navijače iz Beograda.

Nakon te utakmice “Hodžino” ime dolazi do izražaja kako u navijačkom svetu, tako i svetu kriminala van stadiona, pa se tako Samir B. više puta dovodio u vezu sa brojnim krinimalnim delima kao što je preprodaja narkotika, oružija i slično.

Inače, Samir je otac maloljetne djece, a prema javno dostupnim informacijama, vlasnik je jednog novopazarskog kluba i kladionice.

Izvor: Nova.rs