Pljevljak u kući držao bombe, puške, pištolj…

0
1308
blank

Pljevaljska policija podnijeće krivičnu prijavu protiv protiv M.L. (54) iz Pljevalja zbog toga što je u njegovoj kući pronašla municiju i eksplozivna sredstva.

“Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Pljevlja su pretresom jedne kuće na području Opštine Pljevlja pronašli veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava. Protiv lica koje ih je, kako se sumnja, držalo u posjedu biće podnijeta krivična prijava”, navodi se u saopštenju Uprave polcije.

“Pretresom kuće M.L. (54) koja se nalazi u selu Rađevići policija je pronašla pištolj marke “M-57 TT“ cal. 7,62 mm sa okvirom od tri metka i jednim metkom u cijevi pištolja; automatsku pušku AK-47 sa četiri okvira i 36 komada municije cal. 7,62 mm; stariju puška tzv. talijanka nepoznatog kalibra; 262 komada municije cal. 7.9mm; dva kumulativna eksplozivna punjenja za usmjereno dejstvo; detonirajući štapin; sporogoreći štapin; 39 komada detonatorskih kapisli; jednu električnu kapislu bez provodnika i dvije ručne bombe M 57”, saopšteno je iz Uprave polcije.

Oduzeto oružje, municija i eksplozivna sredstva će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

“Službenici CB Pljevlja će državnom tužiocu u ODT u Pljevljima podnijeti krivičnu prijavu protiv M.L, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, zaključuje se u saopštenju.