Počela suđenja ljekarima po tužbama Mahmutovića

0
647
blank
Foto: radiostoplus.com/Ministarstvo odbrane

Prvim ročištem po tužbi vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića danas je pred Osnovnim sudom počelo suđenje hirurgu Džemailu Detancu, saznaje radio Sto plus.

Mahmutovićev zastupnik je pred sudom obrazložio tužbu, kojom se Detanac tereti za uvredu ugleda i časti direktora te zdravstvene ustanove, a branilac okrivljenog odgovorio na navode iz nje, uz prijedlog da buduća ročišta budu otvorena za javnost.

Pored toga, dogovoreno je da se, pored Mahmutovića i Detanca, sasluša još petoro svjedoka. Postupajući sudija je sljedeće ročište zakazao za 24. maj.

Prema saznanjima radija Sto plus, Mahmutović je privatne tužbe zbog uvrede podnio i protiv doktora Suade Gicić Skenderi, Lajle Sebečevac i Faruka Pljakića, a postupci u tim predmetima trebalo bi da počnu u narednom periodu.

Njih četvoro su dio grupe od 37 lekara specijalista koji su traže da se utvrdi odgovornost rukovodstva Opšte bolnice, na čelu sa Mahmutovićem, tokom najveće krize izazvane korona virusom, ljeta prošle godine.

Pored zdravstvenih radnika, Mahmutović je tužio i nekoliko građana koji su se oglašavali na društvenim mrežama, a pojedina suđenja su već okončana u njegovu korist.

Izvor: Radiostoplus.com