Policija isključila iz saobraćaja dvojicu pijanih vozača iz Tutina i Sjenice

0
974
blank
Ilustracija

Saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja dvojicu vozača koji su u Sjenici i Tutinu upravljali automobilima pod dejstvom alkohola, saopštila je danas Policijska uprava u Novom Pazaru.

Policija je sinoć u Sjenici zaustavila “ford” kojim je upravljao dvadesetogodišnji vozač sa 2,07 promila alkohola u organizmu, dok je u Tutinu zaustavljen dvadesetdevetogodišnji muškarac koji je vozio “bmw” sa 1,67 promila alkohola.

Vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

Prisustvo od 1,6 do dva promila alkohola u krvi smatra se veoma teškim pijanstvom i kažnjava se sa 15.000 do 30.000 dinara, 12 kaznenih poena i zadržavanjem na trežnjenju u policijskoj stanici najmanje 12 sati.

Preko dva promila alkohola u organizmu smatra se potpunim pijanstvom, a u tom slučaju slijedi 15 dana zatvora, 14 kaznenih poena i obavezno dvanaestočasovno trežnjenje u policijskoj stanici.

“Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju”, saopštila je novopazarska policija.

Izvor: Radiostoplus.com