Porodica Crnišanin: Ukoliko nadležni organi ne odrade posao kako treba, mi ćemo preuzeti cio slučaj

0
411
blank
Foto: Instagram/stop_nasilju1

Košarkaša iz Novog Pazara Mehmeda Crnišanina (14) pretukla je grupa dječaka i nanijela mu teške povrede jagodične kosti i vilice. On je nakon hirurške intervencije u novopazarskoj Opštoj bolnici, pušten je na kućno liječenje.

Iz porodice Crnišanin navode da se tuča desila ispred OŠ “Meša Selimović” u blizini crkve Sv. Petra u Novom Pazaru, a da ne znaju šta bi mogao da bude razlog da njihovo dijete bude pretučeno od strane kako kažu grupe dječaka, odnosno najmanje njih 6, prenosi portal A1.

“Naš Mehmed je otišao u školu da gleda utakmicu njegovih drugara, utakmica se igrala između dvije ekipe iz Novog Pazara. Nakon utakmice stao je ispred škole gde se obično čekaju autobusi i taksisti, tada mu prišao dječak, upitao ga: ‘Šta me gledaš?’ i pretukao ga sa ostalim drugovima koji su bili sa njim”, kazao je za A1 otac pretučenog dječaka.

Dodaje da je prostor oko škole, ali i sama ulica, pokriven video nadzorom, da policija posjeduje snimke incidenta, te da oni čekaju rezultate istrage i dalje poteze sudstva.

“Mi za sada nećemo pokretati nikakav postupak, to smo prepustili nadlježnim organima, ali ukoliko ne budemo zadovoljni ishodom preuzećemo cijeli slučaj kako bi pravda bila zadovoljena”, kazao je Almir Crnišanin, otac pretučenog dječaka.

Kako naglašava porodica Crnišanin, Mehmed je za sada u stabilnom zdravstvenom stanju, a oporavak će trajati oko tri mjeseca.

Mehmed je odličan sportista i do sada nije imao ovakve situacije i nedavno je potpisao ugovor za reprezentaciju Bešiktaš, kazali su njegovi prijatelji.

Izvor A1tv.net