Porodica, koju je bahati mladić pri 150 km/h udario kolima, ponovo proživljava strahote posle stravičnog snimka

0
1273
blank
Foto: Privatna arhiva

Lekari u Novom Pazaru su ih, kako kaže njihova kćerka, neodgovorno zbrinuli, a ženu otpustili uz ručno napisanu otpusnu listu

“Dva mjeseca smo brinuli za tog dječka, isto koliko i za moje roditelje. Ali otkako je ovaj snimak objavljen, gdje on brzinom od 150 km na sat ulazi u krivinu… Kao da smo ih jednom sahranili, pa onda opet, dok se on na mrežama hvali kako je vozio toliko brzo, a na kraju mu nije bilo ništa”, priča za Telegraf.rs Sena T, kćerka bračnog para iz Crne Gore, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći na Kruševačkom mostu kod Novog Pazara.

Snimak bahate vožnje, gde vozač pri brzini od 150 km/h uleće u krivinu i direktno se sudara sa autom koji ide u suprotnom pravcu, zgrozio je prije dva dana region, a porodici Hadžić iz Rožaja otvorio stare duševne rane, dok one bukvalne, fizičke, još nisu zaliječile.

A nije im samo snimak pogoršao traumu od nesreće koju su pukom srećom preživjeli.

“U svim medijima bilo je napisano da su povrede koje su zadobili i moji roditelji, i taj mladić lakše. Moji roditelji imaju 65 i 69 godina, rane im sporo zarastaju, nose midere, a ocu se pojavio hematom na nozi. I sada ide svaki dan u Hitnu pomoć da mu cijede sukrvicu iz rane, a mi strahujemo da se ne nastane sepsa. Modrice su im se pojavile tek nakon nekoliko dana – čitavo tijelo bilo im je crno. Oboje imaju po nekoliko polomljnih rebara, naprsle pršljenove, slomljene grudne kosti, a mami je nagnječena jetra. Za 10-ak dana otac treba da ode na skener, tada ćemo znati više”, rekla je Sena.

Otpusnu listu napisali ručno

Po njenom saznanju, mladić koji je jurio kolima i sudario se sa njenim roditeljima, proveo je 10 dana u komi, a tek su mu u Beogradu, u Institutu na Banjici, gdje je operisao obe slomljene noge, otkrili da u plućima ima krv.

blank
Foto: Privatna arhiva

“Ljuti smo na novopazarske ljekare, zbog njihove nemarnosti i neodgovornosti. Kada su pregledali moje roditelje, rekli su da nemaju nijedno slomljeno rebro, da bi posle saznali da ih je slomljeno devet. Poslije onako teške nesreće otpustili su ih poslije samo sata, a da ne pominjem da su sami plaćali injekcije i šta sve još ne. Oni jesu strani državljani, ali šta bi bilo da su siromašni i da nisu imali ni eura kod sebe? Pustili bi ih da umru? Ljuti smo na novopazarske lekare što ih nisu zadržali barem 24 sata. Mogli su imati unutrašnje krvarenje i umrijeti”, pita se Sena.

Kap u čaši bile su otpusne liste.

“Koliko su profesionalni pokazuje i to da su samo mom ocu otkucali otpusnu, ali pošto nisu imali više papira, za moju majku su je napisali ručno. Da nije žalosno, bilo bi smiješno”, tvrdi ona.

blank
Foto: Privatna arhiva

Koliko su teške povrede njihovih roditelja Sena i njen brat saznali su tek sutradan, kada su ih odveli kod lekara u Berane. Stariji par odmah je dobio uput kod ortopeda i hirurga, poslali su ih na skener, prepisali terapije, ali za njihov oporavak treba vremena.

Snimak sve preokrenuo

Za sve ovo vrijeme porodica iz Rožaja se jednako brinula za svoje povređene, koliko i za mladića koji je vozio kola. Kako S.T. kaže, njegovi roditelji su sa njenim bili u kontaktu, čak su ih i pojsetili jednom prilikom.

“Mislili smo – mladost, ludost. Nesreće se dešavaju, saobraćaj je nepredvidiv. A onda se pojavio ovaj snimak! Cijelu noć nisam mogla da zaspim! Em se ponašati tako monstruozno, kao da hoće da ubije i sebe i druge, em onda pustiti taj snimak u etar. Čuli smo čak i da ga je prenosio uživo na Facebooku. Zamislite kako je bilo mojim roditeljima kada su to vidjeli”, kaže ova mlada žena.

Objavom snimka ispalo je kao da se mladić hvali što je vozio tako brzo i preživeo.

“A nama – kao da smo ih sahranili. Ako si već uradio nešto tako, što je ostavilo trajne posljedice, zar ne bi trebalo da prije svega izbrišeš taj snimak, da ne podsjeća ni tebe, ni druge? Čuli smo kako mu je navodno neko ukrao telefon i to objavio bez njegovog znanja, ali više ne znam u šta da vjerujem. On nije mali, ima 19, 20 godina, u to doba se ljudi i žene i zasnivaju porodice. Ne, ne može se ovakva neodgovornost prepisati godinama”, kaže uznemirena kćerka.