Potvrđena presuda vlasniku “Divana”: Alibašiću 14 godina zatvora za ubistvo Hamidovića

0
369
blank
Foto: Facebook

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Novom Pazaru kojom je Adnan Alibašić (42) osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 14 godina zbog ubistva Nihada Hamidovića (23) u restoranu “Divan”, čiji je vlasnik, saznaje radio Sto plus.

Sudsko vijeće je Alibašića proglasilo krivim za tri krivična djela – ubistvo, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti.

Za ubistvo mu je izreklo kaznu od 12 godina i šest meseci zatvora, a za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno nošenje oružja po godinu dana zatvora, uz novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Sud je utvrdio da je ubistvu 23. januara 2020. godine, pred više desetina gostiju, prethodilo koškanje Alibašića sa Hamidovićem, poslije kojeg je on, prilikom izlaska iz restorana, sugerisao Emiru A. (28) da ga napadne što je ovaj i učinio izazvavši tuču.

Tokom tuče, Alibašić je “magnumom 357” udario Hamidovićevog prijatelja u glavu, a i sam je od strane nepoznate osobe uboden nožem u leđa.

blank

U razmaku od nekoliko sekundi, ispalio je dva projektila od kojih je jedan pogodio Hamidovića u levu bočnu stranu grudi, a drugi njegove prijatelje B.B. i S.M, koji se nalazio ispred restorana.

Teško ranjeni Hamidović je prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu, gde je ubrzo preminuo.

Potvrđena presuda i pomagaču

Istom presudom Emir A. (28) je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 10 mjeseci zbog nasilničkog ponašanja i pomoći izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela u saizvršilaštvu.

Sud je utvrdio da je on, na znak Alibašića, napao Hamidovića, nanijevši mu udarce pesnicom u glavu, kao i da ga je, dok je ranjen ležao na podu, nekoliko puta šutnuo nogom u glavu.

Pored toga, utvrđeno je i da je naložio dvojici muškaraca da očiste krv sa poda restorana i sakriju municiju.

Izvor: Radiostoplus.com