POŽAR KOD NOVE VAROŠI: Izgorio pomoćni objekat, zahvaljujući komšijama spasena kuća

0
1034
blank
Foto: A.Rovčanin

U požaru koji je izbio u četvrtak tokom popodnevnih časova u selu Rutoši udaljenom petnaestak kilometara od Nove Varoši, Radenku Gordiću izgoreo je pomoćni objekat.

Zahvaljujući brzoj reakciji komšija spasena je porodična kuća, na kojoj je vatra načinila manju štetu. Požar je nastao paljenjem korova i niskog rastinja na livadi komšije Paja Minića, a zatim se kasnije, zbog nepažnje, proširio na susjedno imanje Gordića, pišu “Novosti”.

U plamenu je izgorelo nekoliko drvenih kaca i buradi, zatim rakijski kazan i veliki broj sitnog kućnog alata koji suse nalazili u objektu. U gašenju požara učestvovali su žitelji Rutoša, dok je cisterna vatrogasne jedinice na lice mesta stigla tek pošto je požar saniran.

“Sve se odigralo kao na filmu, za tili čas vatrena stihija progutala je pomoćni objekat veličine sedam sa pet metara a sami gospod Bog je pomogao da kuća ne izgori. Sve što se nalazlio u objektu je izgorelo, velike drvene kace i burad za rakiju, zatim kazan za pečenje rakije, plastična burad, sitni alat, baš sve. Na porodičnoj kući, vatra je oštetila samo roletne na prozorima”, u dahu za “Novosti” kaže Radenko Gordić.

blank
Foto: A.Rovčanin

On sumnja, da je krivac za požar i štetu koju je pretrpeo njegov nesavjesni komšija, koji je zapalio korov na livadi, da bi se vatra uz pomoć vetra proširila dalje na njegovo imanje. Takođe nije zadovoljan ni reakcijom vatrogasaca kojima je poziv za pomoć uputio odmah pošto je primjetio da se vatra približila pomoćnom objektu.

“Vatrogasce sam pozvao oko 16 časova, skoro sat vremena kasnije na lice mjesta došla su njih dvojica u putničkom vozilu “Lada niva” bez cisterne. Ona je stigla, tek posle naknadnog poziva vatrogasaca sa lica mesta, oko 18 časova. Na svu sreću vetar je počeo da duva u konta smeru od požara pa smo uspjeli da sačuvamo kuću od plamena”; naglašava Radenko.

Pošto je požar saniran na lice mjesta izašli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i obavili uviđaj.