Priboj / Preminula nakon carskog reza, otac optužuje ljekare za nesavjesno liječenje

0
1022
blank

Biljana Slobić (31) porodila se 01. januara carskim rezom i na svet donijela zdravog dječaka, a preminula je 03. marta. Njen otac Milanko Grozdanić u izjavi za Glas zapadne Srbije tvrdi da su komplikacije nakon porođaja nastale uslijed nesavjesnog liječenja u pribojskoj bolnici.

“Za Novu godinu kćerka mi se porodila carskim rezom u Priboju. Poslije intervencije dobila je temperaturu i nakon pet dana od porođaja morali su da joj otvore ranu jer je došlo do stvaranja gnoja”, rekao je Grozdanić iz Pribojske Banje.

Prema njegovim riječima porodilja je temperaturu imala sve vrijeme i sa svim dodatnim komplikacijama nisu je prebacivali za Užice do 25. januara.

“Kada je primljena u užičku bolnicu konstatovano je da slučaj nije za njih i da je stanje zapušteno. Za Beograd je prebaciju 30. januara, gde je ponovo otvaraju 1. februara kako bi joj očistili ranu. Nakon nekoliko dana poslije operacije Biljana je opet dobila temperaturu, po priči ljekara već je nastupila infekcija”, kaže unesrećeni otac.

Milanko navodi da su se beogradski ljekari borili za život njegove kćerke do 14. februara kada je Biljana upala u komu.

Preminula je 3. marta na Ginekološko akušerskoj klinici.

“U petak sam bio kod javnog tužioca gdje sam dao izjavu kako bi oni pokrenuli postupak. Smatram da je Biljanino liječenje zapušteno u pribojskoj bolnici i da su moju kćerku tamo nesavesno liječili”, ističe otac Milanko.