Prijepoljac skupljao novac za liječenje djeteta, pa se bahatio tim parama

0
449
blank
Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju uhapsili su S. J. (26) iz Prijepolja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo prevara.

Kako se sumnja on je, lažno se predstavaljajući kao ortoped i hirurg, duži vremenski period pozivao fizička i odgovorna lica firmi i lažnim prikazivanjem činjenica da skuplja novac potreban za liječenje ili operaciju djeteta njih doveo u zabludu, nakon čega su mu oni na tekući račun uplaćivali novac, prenose Novosti.

Osumnjičeni je uplaćeni novac kontinuirano podizao i trošio ga za svoje lične potrebe, pribavivši sebi protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 4.366.832 dinara, pričinivši ukupnu štetu za najmanje 57 fizičkih i pravnih lica.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju, gdje mu je nakon saslušanja, po prijedlogu tužilaštva, od strane sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijepolju određen pritvor do 30 dana.

Policija poziva građane koji su na ovaj ili sličan način oštećeni da se jave Policijskoj upravi Prijepolje na broj telefona 033/ 711-946.

Izor: Novosti.rs